Kızıl saçlı Murathan saç tartışması başlattı

Güncelleme Tarihi:

Kızıl saçlı Murathan saç tartışması başlattı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 03, 2002 02:11

Şair ve hikáyeci Murathan Mungan, NTV'de Gani Müjde'nin programına kızıla boyattığı saçlarıyla katıldı. Mungan, programda şair Attilá İlhan'a dokundurarak, ‘‘35 senedir taktıkları kepleri çıkartmıyorlar’’ dedi.

Birkaç hafta önce piyasaya çıkan ‘‘Erkekler İçin Divan’’ kitabıyla hayli geniş bir ilgi çeken şair ve hikáyeci Murathan Mungan, NTV'de yayımlanan Gani Müjde'nin ‘‘Gündem Dışı’’ programına yepyeni bir imajla katıldı. Kırmızıya boyattığı saçlarıyla ekrana çıkan Mungan, ‘‘Türkiye'de çok fazla saçıyla başıyla uğraşan şair-yazar yok. 35 yıldır taktıkları kepleri çıkartmıyorlar başlarından’’ diye konuştu. Bu sözleriyle Mungan, muhtemelen şair ve romancı Attilá İlhan'ın alámeti farikası haline gelen şapkasına dokundurmuş ve yeni bir tartışmanın ilk kıvılcımını da çakmış oldu.

Mungan programda, Gani Müjde'nin saçının yeni rengiyle ilgili sorusunu, ‘‘Biliyorsun bende konuşacak konu yok, böyle bir konu olsun istedim. Bunun bir tonu daha koyu olacak’’ diyerek cevaplandırdı. 47 yaşındaki şair, daha önce de şair ve felsefeci Hilmi Yavuz'un saç tarama biçimini eleştirmiş ve belli bir yaşa gelen şairlerin, kelleşmeyi kabullenememelerini bir türlü anlayamadığını söylemişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!