Kızı, Tarık Ümit'in kayboluşunu anlattı

Güncelleme Tarihi:

Kızı, Tarık Ümitin kayboluşunu anlattı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 13, 1997 00:00

Haberin Devamı

Susurluk davasında ‘MİT muhbiri’ Tarık Ümit'in kızı Hande Birinci de ifade verdi. Birinci, babasının kayboluşuyla ilgili iddialarda bulundu. Babası kaybolduktan sonra Mehmet Eymür'ün, olaya ilişkin Korkut Eken, Mehmet Ağar ve İbrahim Şahin'in isimlerini verip, ‘‘Bunların parmağı var’’ dediğini ileri süren Birinci, şunları söyledi:

‘‘Babamın kaybolmasından sonra Mehmet Eymür, 3-4 kişi gönderdi. Bunlar, babamın kaçırılmasında Korkut Eken ve Mehmet Ağar'ın parmağı olduğunu söylediler. Ama adı geçen kişiler babamın çok yakın arkadaşları olduğu için üzerinde durmadım. Amcamın yaptığı araştırmalar sonucu, arife günü Divan Pastanesi'ne çikolata almak için giden babamın eski bir arkadaşı olan Baha Şen'i gördüğünü, onlar görüşürken, Ziya ve Ayhan isimli iki polis memuru gelip ‘İbrahim Ağabey gelecekti, gelemedi. O seni bekliyor' demişler. Babam da kalkıp gitmiş.’’

Ankara’ya giderek Mehmet Eymür ile görüştüğünü de ifade eden Birinci, Eymür'ün kendisine, ‘‘Korkut Eken ile babanın arası açıldı. Ben babana ‘onunla irtibatı kes' dedim. Beni dinlemedi’’ dediğini bildirdi. Amcası Cemalettin Ümit ile görüşen Astsubay Ahmet Altıntaş’ın kendisine fırsat verilirse bu olayı aydınlatabileceğini söylediğini kaydeden Birinci, ‘‘Ama Diyarbakır'a tayini çıktı’’ dedi.

Birinci, Susurluk kazasından bir ay önce bir bayanın telefonla arayarak, ‘‘İbrahim Şahin ve Korkut Eken, babanı Sami Hoştan ve Abdullah Çatlı'ya teslim ettiler. Silivri'de bir yazlıkta ifadesi alındıktan sonra aynı yerde toprağa gömdüler’’ dediğini bildirdi. Birinci, babasının Cihangir'deki yazıhanesini bir gün Korkut Eken'in aradığını ve orada çalışan Ali adlı kişiye ‘‘Tarık bizi sattı. Biz de onu satacağız’’ şeklinde tehditkâr ifadeler kullandığını öne sürdü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!