Kızı bıçakladı, anne 'Ben suçluyum' dedi

Güncelleme Tarihi:

Kızı bıçakladı, anne Ben suçluyum dedi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 01, 2015 16:23

Adana’da babasını terk edip başka bir erkekle yaşamaya başlayan annesi F.G.'yi, ’Namusumuzu lekeledin’ diyerek bıçakla yaralayan 24 yaşındaki M. G., 8 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Haberin Devamı

4 çocuk annesi F.G., 25 Ağustos 2009’da eşi A. G.’yi terk edip F. A. ile yaşamaya başladı. Annesinin babasını ve kendilerini bırakıp evden ayrılmasına öfkelenen 2 çocuk annesi M. G., bir gün sonra annesinin yaşadığı eve giderek ’Namusumuzu lekeledin’ diye bağırıp 5 bıçak darbesiyle ağır yaraladı. Tutuklanan genç kadın hakkında ’Kasten öldürme’ suçlamasıyla ömür boyu hapis cezası istemiyle Adana 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.

ANNE ’BEN SUÇLUYUM’ DEDİ

Yargılama sırasında tahliye edilen Menekşe Gezici, "Annem başka bir erkekle yaşayınca çıldırdım. Uyuşturucu hap ve esrar içtim. Bıçak alıp annemin yaşadığı eve gittim, çamaşır asarken elimde bıçakla beni gördü ve kaçmaya başladı. ’Namusumuzu lekeledin’ diye bağırdım ve yakalayıp bıçakladım" dedi. Kızından şikayetçi olmayan F.G. ise, "Asıl annelik görevimi yapamadığım için ben suçluyum" diye konuştu. M. G.’yi önce ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptıran mahkeme heyeti, olayın teşebbüs aşamasında kalması, tahrik ve iyi hal indirimleriyle cezayı 8 yıl 4 aya düşürdü.

YARGITAY 2 KEZ BOZDU

M. G.’ye ’töre saikiyle öldürmeye teşebbüs etme’ suçundan ceza verilmesi gerektiğini ve tahrik indiriminin uygulanamayacağını belirten Yargıtay 1’inci Ceza Dairesi, kararı bozdu. Bozma kararına uyan mahkeme, M. G.’ye töre gerekçesiyle önce ağırlaştırılmış müebbet, sonra da eylemin teşebbüs aşamasında kalması nedeniyle 15 yıl hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme, annesinin şikayetçi olmaması nedeniyle cezayı 8 yıl 4 ay hapis cezasına çevirdi.

Yargıtay 1. Ceza Dairesi, M. G.’nin bu kez de ’annesini öldürmeye teşebbüs’ suçundan cezalandırılması istemiyle kararı yine bozdu. Yerel mahkeme bu bozma kararına da uyarak, M. G.’yi 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıp, annesinin şikayetçi olmaması nedeniyle daha önce verilen 8 yıl 4 ay hapis cezasına mahkum etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!