Kız meselesinden yüzünden bomba gönderdi

Güncelleme Tarihi:

Kız meselesinden yüzünden bomba gönderdi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2007 10:46

Niğde'de bir iş yerine kargo paketiyle el yapımı bomba gönderdiği öne sürülen B.A, Niğde Emniyet Müdürlüğü tarafından yakalandı.

Haberin Devamı

İddiaya göre, Niğde'nin Ulukışla İlçesi Altunhisar Beldesi nüfusuna kayıtlı elektronik ustası B.A. (31), aralarında kız meselesi yüzünden husumet bulunan M.Y. ve Z.Y. kardeşlerin dükkanına, Niğde'de yaptığı ve Kayseri'ye giderek oradan kargoya verdiği boru tipi el yapımı bombayı gönderdi.^

Eskisaray Mahallesi'nde hurdacılık yapan M.Y. ve Z.Y. kardeşler, kargodan gelen paketten şüphelenerek polise başvurdu.

Şüpheli paketi kontrollü bir şekilde açan uzmanlar, paketin içinden çıkan boru tipi bombayı incelenmek üzere Ankara'ya gönderdi.

Polis, paketin verildiği Kayseri'de yaptığı araştırmada, paketin üzerindeki gönderici “Ahmet Tekin” isminin sahte olduğunu ve bombalı paketi kargoya veren kişinin Niğde'de ikamet eden B.A. olduğunu kamera kayıtlarından tespit etti.

Haberin Devamı

B.A'nın daha önce aralarında kız meselesi nedeniyle husumet bulunan hurdacı M.Y. ile kavga ettiği öne sürüldü.

Niğde'de bir tekstil fabrikasında çalışan B.A'nın herhangi bir yasa dışı örgütle ilişkisinin olup olamadığının araştırıldığı öğrenildi.

Niğde Emniyet Müdürü Feridun Boz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bombayı yapan ve hurdacı kardeşlere gönderen kişinin Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalandığını ve sorgusunun devam ettiğini söyledi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!