Gülen ile ilgili çarpıcı belgeler bu kitaplarda

Güncelleme Tarihi:

Gülen ile ilgili çarpıcı belgeler bu kitaplarda
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 2016 17:27

Kaynak Yayınları, Fethullahçı Terör Örgütü ile ilgili önemli bilgiler içeren 6 kitabı yeniden yayınladı. Nusret Senem’in yayına hazırladığı kitaplar önemli belgeler içeriyor.

Haberin Devamı

CAN DAMARLARI İÇİNDE DOLANIN
Anılan kitaplar arasında yer alan ‘Emniyet'in Işık Evleri Raporu’ isimli kitap, Ankara DGM Cumhuriyet Savcılığı'nın Gülen belgeleri, Ankara eski Emniyet Müdürü Cevdet Saral'ın, "Fethullah Gülen ve Işık Tarikatı" başlıklı rapor gibi bir dizi bilge, belge ve önemli isimlerin mahkeme ifadelerine dayanıyor. Kitapta, Gülen'in, cemaat mensuplarına yaptığı gizli konuşmanın bant çözümünde yer alan ifadelere de yer verildi. Gülen’in “Esnek olun, sivrilmeden can damarları içinde dolanın” sözleri de yer aldı.

POLİS ŞEFLERİ BELGELEDİ
İkinci kitap ise ‘Emniyet İstihbaratının Fethullah Raporları’ adını taşıyor. Emniyet Genel Müdürlüğü eski İstihbarat Daire Başkanı Tuncer Meriç'in, kurumdaki Fethullahçı yapılanmaya ilişkin raporu kitapta yer alıyor. Kitapta ayrıca, Ankara DGM’ye, bu yapı ile ilgili polis şeflerinin sunduğu belgeler de yer alıyor.

Haberin Devamı

ASKERİ LİSE ÖĞRENCİLERİ ANLATIYOR
Yeniden yayınlanan bir diğer kitap ise “Genelkurmay Raporlarında Fethullah Gülen” ismini taşıyor. Kitapta, Genelkurmay’ın Ankara DGM Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdiği belgeler, Gülen'in cemaat mensuplarına yaptığı gizli konuşmaları içeren bantların çözümleri, ile ‘Maltepe Askeri Lise öğrencileri ve Işık Evleri öğrencilerinin İfadeleri’ başlıklı rapor kitapta yer alıyor.

12 EYLÜL’DE KİM KURTARDI
6 kitaptan oluşan ‘Devletin Fethullah Arşivi Dizisi'nde yer alan bir diğer kitap ise ‘Jandarma Genel Komutanlığı Raporlarında Fethullah Gülen’ ismini taşıyor. Jandarma’nın 2000 yılında, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdiği ‘Askeri Kesimde Nurculuk Eğitimi Yürüten Teşkilat’ başlıklı rapor kitabın ana omurgasını oluşturuyor. Kitapta, Gülen'in amacı, siyasi hedefleri ve stratejisi ele alınıyor. Kitapta, 12 Eylül döneminde, Gülen’i adli soruşturma sürecinde kimi kurtardığı bilgisine de yer veriliyor.

AĞIMIZA DÜŞECEKLER…
Dizi kapsamında yer alan son kitap ise ‘Fethullah Gülen'in Konuşmaları ve Pensilvanya İfadesi’ ismini taşıyor. Gülen'in cemaat üyelerine yaptığı gizli konuşmaların ses kayıtları savcılar tarafından çözülüp mahkeme dosyalarına oradan da bu kitaba alınmış. Anılan kitapta, Gülen’in ‘Madem ki sizler o evlerde (ışık evleri) imamlarsınız, o evler bir medrese gibi işleyecek. (…) Orada örümcek sabrıyla ağımızı o gün içine düşecek insanları bekleme, düşenlere bir şeyler anlatma, onlara dirilmeye giden yolları gösterme şeklinde ağ kurup bekleme…" şeklinde konuşuyor.

 

BAKMADAN GEÇME!