Kitap okudu araba kazandı

Güncelleme Tarihi:

Kitap okudu araba kazandı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2006 14:18

İnternetin önde gelen alışveriş sitelerinden biri olan www.ideefixe.com' un düzenlediği Grande Punto Ödüllü Roman Bilgi Yarışması'nı 58 sorudan 57'sini doğru cevaplayan 39 yaşındaki ekonomist Onursal Apaydın kazandı.

Haberin Devamı

Apaydın, 58 alıntının 57’sini doÄŸru cevapladı. Â

3 DAKÄ°KALIK FARKLA

57 doğru yanıtla cevaplarını en erken gönderen ve ondan sonra gönderen yarışmacı arasında sadece 3 dakikalık bir fark vardı. Yarışmanın galibi Onursal Apaydın oldu. 39 yaşında ve ekonomist olan Onursal Apaydın, saatlerce kütüphaneleri karıştırıp günlerce İnternet’te aramalar yaparak kazandığı yarışmadaki performansını şöyle değerlendirdi: "Bazı alıntıların hangi romandan olduğunu bulamamak açıkçası bende kimi zaman yorgunluk ve bıkkınlık yarattı. Sorulan 58 romandan 16'sını okumuştum, bir tanesi de okunmak üzere kütüphanemde idi. 4 tanesinin filmini seyrettim. İkisini hem okudum, hem filmini seyrettim. Diğer romanların hepsini kütüphane karıştırarak ve özellikle İnternetten araştırarak yanıtladım"

Haberin Devamı

YARIÅžMADAN NOTLAR

* Yarışmacılar genel olarak isabetli tahminlerde bulundular. Gönderilen  yanıtların %75'i doğru.
 
*  Yarışmanın kadın ve erkek katılımcı sayıları birbirine çok yakın. Buna karşılık kadınlar erkeklere oranla %20 daha çok soru yanıtladı. 
 
*  Yarışmayı bir erkek yarışmacı kazanmasına rağmen genele bakıldığında kadın yarışmacıların bariz bir üstünlüğü göze çarpıyor. Kadınların verdiği toplam doğru yanıt adedi 10447 iken, erkeklerde bu sayı 7765.

*  Yarışmada 50'nin üzerinde doğru yanıt gönderen toplam 38 yarışmacı oldu. Bu 38 yarışmacının %55'i erkeklerden oluşuyor. 30'un üzerinde doğru yanıt gönderenlerde ise kadınların üstünlüğü göze çarpıyor. 30 doğru yanıtı geçen 216 yarışmacı var ve bu yarışmacıların %57'si kadınlardan oluşuyor.

*  Yarışmanın en yanıltıcı sorusu ise Yaşar Kemal'in Ortadirek, Dağın Öteki Yüzü 1 romanından yapılan alıntı oldu. Bu soruya yanıt veren yarışmacıların %98'i soruya yanlış yanıt verdi. Çok büyük bir çoğunluk yazarın Yer Demir Gök Bakır, Dağın Öteki Yüzü 2 romanını işaretleyerek hata yaptılar. Birinci olan yarışmacının tek hatası da bu soruda gerçekleşti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!