'Kitap Gibi' bir yaÅŸam

Güncelleme Tarihi:

Kitap Gibi bir yaÅŸam
OluÅŸturulma Tarihi: Ocak 13, 2010 17:35

Atlantik Okyanusu'nda düşen uçak kazasında hayatını kaybeden eğitmen ve arp sanatçısı Ceren Necipoğlu anısına hazırlanan albüm hazır.

Haberin Devamı

FATMA CEREN NECİPOĞLU FOTOĞRAFLARI

Atlantik Okyanusu'nda düşen uçak kazasında hayatını kaybeden eÄŸitmen ve arp sanatçısı Ceren NecipoÄŸlu anısına hazırlanan "Ceren NecipoÄŸlu - Bir Kitap Gibi" adlı albümün tanıtımı 18 Ocak'ta Cemal ReÅŸit Rey Konser Salonunda yapılacak.Â

Arp Sanatı Derneği, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı, Kültür AŞ, Yapı Kredi, Cemal Reşit Rey Konser Salonu katkıları ve Kalan Müzik desteğiyle hazırlanan tören Ceren Necipoğlu için yapılan belgesel film ile başlayacak.

Gecede, Ceren Necipoğlu'nun Brezilya'nın Rio kentindeki konserinin repertuvarı, meslektaşları ve öğrencileri tarafından seslendirilecek.

Bu kapsamda hazırlanan "Ceren Necipoğlu - Bir Kitap Gibi" albümünün tanıtımı yapılacak.

Ceren Necipoğlu'nun doğum gününe denk gelen özel akşamda, Arp Sanatı Derneği'nin kurucusu Şirin Pancaroğlu başta olmak üzere Çağatay Akyol, Senem Çine, Meriç Dönük, Sebla Akbulut, Elif Güngör, Emel Çelik, G. Ece Yavaş, Pelin Arman ve Nur. H. Orak sahne alacak. Gecenin ve albümün gelirleri Ceren Necipoğlu'nun adını taşıyacak farklı arp eğitim projelerinde kullanılmak üzere Arp Sanatı Derneğine aktarılacak

Haberin Devamı

Â

Kitap Gibi bir yaÅŸam

Fatma Ceren NecipoÄŸlu kimdir

Breziya açıklarında kaybolan uçakta bulunan Türk arp sanatçısı Fatma Ceren Necipoğlu'nun hayatı akademik ve sanatsal başarılarla dolu.

Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müzik Bölümü öğetim görevlisi Fatma Ceren Necipoğlu (37) 1984 yılında İstanbul Pendik Merkez İlkokulu’ndan mezun olduktan sonra İstanbul Alman Lisesi Orta kısmı ve İstanbul Belediye Konservatuvarı Yarı Zamanlı Arp Bölümü Hazırlık Devresi, İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Yarı Zamanlı Arp Bölümü İlk Devresinde eğitim gördü.

İstanbul Alman Lisesi ile İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Yarı Zamanlı Arp Bölümü Orta Devresini bitiren Fatma Ceren Necipoğlu İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Yarı Zamanlı Arp Bölümü İleri Devresi ile Boğaziçi Üniversitesi Mütercim-Tercümanlık Bölümü’nde eğitimini tamamladıktan sonra yüksek lisansını Louisiana Devlet Üniversitesi Müzik Fakültesi Arp Sanat Dalı ve Indiana Üniversitesi Müzik Fakültesi Arp Sanat Dalı’nda yaptı.

Haberin Devamı

Fransızca, İngilizce ve Almanca bilen Necipoğlu, Socrates Erasmus Programı Bölüm Koordinatör Asistanlığı görevinde de bulunuyor. Piyona ve arp eğitmeni olan Necipoğlu 60’ın üzerinde konser verdi.

Birçok projede imzası bulunan Necipoğlu çok sayıda burs ve ödül aldı.

Anadolu Üniversitesi Senfoni Orkestrası’nın da konserlerine çıkan Eskişehir Fatma Ceren Necipoğlu’nun 2001 yılından buyana Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarında öğretim görevlisi olarak arp ve piyano eğitimi verdiği kaydedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!