Kitap

Güncelleme Tarihi:

Kitap
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 2000 00:00

Haberin Devamı

1 Füreyya Ayşe Kulin Remzi

2 Bay Pipo S. Yalçın - D. Yurdakul Doğan

3 Bir Çift Yürek Marlo Morgan Dharma

4 Bir Dinozorun Gezileri Mina Urgan YKY

5 Öteki Renkler Orhan Pamuk İletişim

'Öteki Renkler' Orhan Pamuk'un çocukluk anılarından mutluluk saatlerine, romanlarını nasıl yazdığından gezi notlarına, sevdiği yazarlar ve kitaplar hakkında eleştirilerinden kişisel itiraflarına, şikayetlerine, siyasi öfkelerine, kültürel ve gündelik hayat konusundaki heyecanlarına uzanıyor. Yirmibeş yıldır yazdığı düzyazılardan, tuttuğu defterlerden, yaptığı röportajlardan yapılan bu titiz seçmede Pamuk, zaman zaman eğlenceli, kışkırtıcı, çözümleyici olan bir dille kızı Rüya ile arkadaşlığını, bayram ziyaretlerini, sigarayı bırakışını, gençlik bunalımlarını, sinema zevkini, Boğaz'daki eski yangınlarını, yalnızlık ve mutluluk üzerine takıntılarını, toplumun ve kendisinin korkularını ve paranoyalarını anlatıyor.

6 H. Gerçeküstü Konuşmalar Yılmaz Erdoğan Sel

7 Paris'te Son Osmanlılar Hıfzı Topuz Remzi

8 Tarzan Mini Doğan & Egmont

9 Savaşçı Doğan Cüceloğlu Sistem

10 Doğduğum Yüzyıla Veda Murathan Mungan Metis

Yeni çıkan

Roberto Corduna, son dakikada Honduras'ın galibiyet golünü kaydederken, on sekiz yaşındaki Amelia Bolanias, El Salvador'da televizyonunun başında oturuyordu. Ayağa fırladı, babasının tabancasının durduğu çekmeyece koştu. Sonra kendini kalbinden vurdu. Salvador gazetesi El Nacional'de, ertesi gün ‘‘Genç kız, vatanının yıkılışını görmeye tahammül edemedi’’ deniyordu. Tüm başkent, Amelia Bolanias'ın televizyondan naklen yayınlanan cenaze törenine katıldı. Cenazede hükümetin ardından, Salvador milli takımının ilk on biri yürüyordu. ‘‘Futbol Savaşı’’ yirminci yüzyılda kitleleri peşinden koşturan ve etkisi hemen tüm dünyayı kapsıyan bir toplumsal histeriyi anlatıyor. Polonyalı bir yazarın kaleminden futbola bir bakış.

Futbol Savaşı

Ryszard Kapuscinski

Om

Not: Not: Bu listeler D&R'ın İstanbul, İzmir, Ankara, Adana, Adapazarı, Antalya, Bodrum, Bursa, Fethiye, Gaziantep, Mersin, Trabzon ve Samsun'daki toplam 33 mağazada yapılan satışlara göre hazırlanmıştır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!