Kitabın korsanı kaldırımda olur

Güncelleme Tarihi:

Kitabın korsanı kaldırımda olur
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2000 00:00

Haberin Devamı

Antalya kaldırımları korsan kitapçıların işgaline uğradı. Yazar ve yayıncıların tüm yakınmalarına rağmen korsan satıcılarla başa çıkılamıyor

YAZAR ve yayıncıların tüm yakınmalarına karşın korsan kitap satışı bir türlü önlenemiyor. Kaldırımlara tezgah açarak 'Etiketin yarısına' çığlıklarıyla kitap satanlarla ne yayınevleri ne de zabıta ekipleri başa çıkabiliyor. Bir yerden kovulunca on adım ötede tekrar tezgah açan satıcılar, vatandaşın korsan kitaba ilgisinin yayınevlerindeki fiyatların yüksekliğinden kaynaklandığını ileri sürüyor.

Antalya caddelerini işgal ederek yaydıkların bir örtünün üstünde kitaplarını görücüye çıkaran satıcılar, yasal bir iş yapmadıklarının da bilincinde olduğunu söylüyorlar. Piyasaya çıkan bir kitabın yayınevine birkaç el değitirerek gelmesi nedeniyle fiyatlarının astronomik rakamlara yükseldiğini söyleyen korsanlar, ‘‘Bu da doğal olarak bize talebi artırıyor’’ diyorlar.

Antalya kaldırımlarında korsan kitapçıların önlemez yükselişi sürüyor. Etiket fiyatının yarısına satış yapan korsan kitapçılar, ‘‘Kalitesiz ama daha ucuuza satıyoruz. İlgi bu yüzden’’ diyorlar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!