Kıta sahanlığı Lahey’e gidebilir

Güncelleme Tarihi:

Kıta sahanlığı Lahey’e gidebilir
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2010 00:07

Yunanistan Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Yorgo Papandreu, “Kıta sahanlığı konusunun Lahey’deki Adalet Divanı’na götürülmesine olumlu baktığı mesajını verdi.

Papandreu, Yunanistan’da 2004’deki hükümet değişimi öncesinde Türkiye ile Yunanistan’ın konunun nasıl ele alınacağı yönünde bir anlaşmaya varmalarına az kaldığını da açıkladı.

Sen ilerle

Kendisinin o yıllarda dönemin Başbakanı Kostas Karamanlis’e, “Sen ilerle ben destekleyeceğim” dediğini de anlatan Papandreu, sonraki dönemde bir durgunluk sürecine girildiğini belirtti. Konunun halen Adalet Divanı’na götürülebileceğini kaydeden Yunan Başbakanı, Erdoğan ile temaslarında mevcut diplomatik görüşmelere dinamizm katma kararı aldıklarını söyledi. Başbakan Tayyip Erdoğan’a Atina’da eşlik eden Türk gazetecilerle sohbet eden Papandreu, iki ülke arasında imzalanan belgelerin “derinliği olan anlaşmalar olduklarını ve yeni bir başlangıç” teşkil ettiklerini kaydetti.

Toka hediyesi

Türkiye-Yunanistan ekonomik işbirliğine dikkat çeken Yunanistan Başbakanı, Türk işadamlarının ülkesine yatırım yapmasını olumlu karşılandığını söyledi. Görüşmede kendisine “tokalaşma” konusunun işlendiği küçük bir heykel armağan edilen Papandreu, bunun Türk-Yunan dostluğunun temsili olabileceğini ifade etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!