kısa... kısa... kısa...

Güncelleme Tarihi:

kısa... kısa... kısa...
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2003 12:19

Haberin Devamı

Köy okullarına bilgisayar

Dünya Bankası'nın başlattığı 'Köylere bilgisayar projesi' ile, köy okullarındaki çocuklar da bilgisayarla tanışacak. Escort, proje kapsamında altı bin 280 köydeki 22 bin 854 okula, 15 bin 740 bilgisayar sağlayacak. Bilgisayarlar, 28 Nisan'dan itibaren köy okullarına teslim edilmeye başlandı.

Burs ve danışmanlık

Üniversite öğrencilerine karşılıksız olarak burs sağlayan Finans Vakfı, burs verdiği öğrencilerine Finans Bank'ın üst düzey yöneticilerinden vasi tayin ediyor. Burs alan öğrencilere mentee, vasileri olan üst düzey yöneticilere ise mentor adı veriliyor. Mentee'ler, haftada bir gün, vasileri olan mentor'lar ile bir araya geliyorlar. Görüşmelerde mentor’lar, mentee'lerin yetenek ve ilgi alanlarına göre başarılı kariyer planları yapmalarına yardımcı oluyorlar.

Haberin Devamı

Avrupa Birliği

Yeni Dünya Koleji, Avrupa Birliği Eğitim Programları kapsamındaki proje çalışmalarını Çek Cumhuriyeti, İspanya, İtalya, Avusturya, Fransa, Yunanistan, Finlandiya, Bulgaristan ve Slovenya ile sürdürüyor. İlköğretim ve lise öğrencilerinden farklı grupların görev yaptığı çalışmalar, öğrencilerin dil gelişimine katkıda bulunuyor. Farklı öğrenme yöntemleri ve araştırma teknikleri geliştirmelerine olanak tanıyor.

Aka'da gözlemevi

Aka Koleji, mayıs ayında öğrencilerinin gökyüzünü ve gezegenleri inceleyerek, bilimsel düşünce yeteneklerini geliştirecekleri güneş ve uzay gözlemevi kurdu. Bu gözlemeviyle öğrenciler, uzayı, güneşi, gezegenleri, güneş sistemini, doğal ve yapma uyduları, yıldızları ve diğer gök cisimlerini gözlemleme fırsatı bulacaklar.

Visual Studio eğitimi

Visual Studio.NET'in yeni versiyonu VS.NET 2003, geçtiğimiz hafta Swissotel'de gerçekleştirilen lansmanla binden fazla bilgi işlem profesyoneline tanıtıldı. Ürünün yeni özelliklerini ve ileri konularını içeren bir çalışmayı Microsoft Yetkili Eğitim Merkezlerinden Netron, MSDN Bölge Direktörü Selçuk Uzun liderliğinde verilecek bir seminerle 29 Mayıs'ta tanıtıyor. Tanıtımda, yeni uygulama geliştirme platformunun tüm özellikleri detaylı olarak ele alınacak. Bilgi için www.netron.com.tr, 0216 327 98 88 (1219)

Haberin Devamı

Bingöllü öğrenciler İstanbul'da

Bingöl'de meydana gelen depremde yatakhanelerinin yıkılmasıyla göçük altında kalan Çeltiksuyu Yatılı Bölge İlköğretim Okulu öğrencileri, Darüşşafaka Eğitim Kurumları, Havaş ve Sabah Gazetesi'nin girişimleriyle İstanbul'a geldi. Darüşşafaka Okulları'nda bir eğitim ve rehabilitasyon programına katılacak olan 100'ü aşkın öğrenci ve yedi öğretmenleri İstanbul'a geldi.

Stratejist Konferansı

Management Center Türkiye'nin gerçekleştireceği Stratejist Konferansları serisinin ikincisi 11-12 Haziran tarihlerinde Hilton İstanbul Oteli'nde yapılacak. Konferansa 8. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Arçelik Genel Müdürü Nedim Esgin, üst düzey yöneticilik yapmış olan Dr. John Wells, Ernst&Young Başkan Yardımcısı Konstantinos Apostolatos gibi isimler katılacak.

Haberin Devamı

Bilgi için: www.mct.com.tr

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!