Kısa kısa kısa

Güncelleme Tarihi:

Kısa kısa kısa
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2003 14:37

Haberin Devamı

TBD BİM Kulüp'ten etkinlikler

Türkiye Bilişim Derneği Bilgi İşlem Merkezi Yöneticileri Derneği (TBD BİM Kulüp), bilgi işlemcilerin yönetim ve teknolojiyle ilgili sorunların ortaya çıkarmak için bir araya geliyor. Kulüp, 2003-2004 döneminde yeni bir kimlikle üyelerinin karşısında çıkacak. BİM Kulüp bu amaçla, ilk olarak web sitesi oluşturdu. Çalışmalarının ilk adımı olarak '2003 Sonrası İçin Stratejiler' başlığı altında etkinlikler düzenleyecek. Bu etkinliğin ilk adımı olan 'Uygulama Yazılımlarının Geleceği' konulu oturum Haziran ayının ilk haftası yapılacak. Kulüp bütün bilişimcileri üye olmaya ve bu etkinliklere katılmaya davet ediyor. Bilgi için: www.tbd.org.tr

Assos'a öğrencilerden site

Eyüboğlu Lisesi dokuzuncu sınıf öğrencileri, Çanakkale'nin antik ilçesi Assos hakkında site hazırladı. Öğrenciler www.geocities.com/assosturkiye sitesi ile Expo 2002 Bilim Yarışması'nda altın madalya kazandılar. Site, Eyüboğlu Arkeoloji Kulübü öğrencileri Arzu Arat, Emre Eminoğlu, Sertaç Hepişler ve Derya Sözen tarafından hazırlandı. Turizm Bakanlığı siteyi 'Üstün Hizmet Madalyası ile ödüllendirdi.

Haberin Devamı

Köy okullarına bilgisayar

Dünya Bankası'nın başlattığı 'Köylere bilgisayar projesi' ile, köy okullarındaki çocuklar da bilgisayarla tanışacak. Escort, proje kapsamında altı bin 280 köydeki, bin 854 okula 15 bin 740 bilgisayar sağlayacak. Bilgisayarlar, 28 Nisan'dan itibaren köy okullarına teslim edilmeye başlandı.

Fotoğraf sergisi

Türkiye'ye The British Council 2003 yılı kültür ve sanat etkinlikleri çerçevesinde getirilen 'BG Yılın Doğal Hayat Fotoğrafçısı Sergisi' Deneme Bilim Merkezi'nde dün açıldı. 18 Mayıs'a kadar açık kalacak olan sergide, BBC Wildlife dergisi ve Doğa Tarihi Müzesi tarafından BG Grubu'nun sponsorluğunda düzenlenen yarışmaya katılan fotoğraflar sergileniyor. 62 ülkeden amatör ve profesyonel fotoğrafçının çalışmalarının yer aldığı sergi ile ilgili ayrıntılı bilgi, www.nhm.ac.uk/wildphoto adresli internet sitesinden alınabilir.

Eyüboğlu Gökyüzü Şenliği

Eyüboğlu Eğitim Kurumları'nın düzenlediği, '7. Eyüboğlu Gökyüzü Şenliği', 10-11 Mayıs tarihlerinde yapılıyor. Şenlik okulun Çamlıca Kampusu'nda düzenleniyor. Şenlik kapsamında, 7-13 yaş grubu öğrenciler planetaryum gösterileri gerçekleştirecekler. Planetaryumda, gökyüzündeki hareketler yapay olarak canlandırılacak, görsel efektlerle desteklenecek.

Haberin Devamı

Bahçeşehir voleybol şampiyonu

Bahçeşehir Koleji Yıldız Kız Voleybol Takımı, 29 Nisan- 3 Mayıs tarihlerinde Muğla'da düzenlenen okullar arası Yıldız Kızlar Türkiye Voleybol Şampiyonası'nda birinci oldu. Bahçeşehir Koleji Lise Basketbol takımı da, 18-22 Mart tarihleri arasında düzenlenen Liseler Türkiye Basketbol Şampiyonası'nda İstanbul birincisi ve Türkiye ikincisi oldu.

Eğitim parkı

Eğitim Gönüllüleri'nin ilköğretim çağı çocuklarına okul sonrası eğitim desteği vermek amacıyla kurduğu Afyon Eğitim Parkı, 8 Mayıs'ta açıldı. Eğitim Gönüllüleri Afyon'dan önce 1 Mayıs'ta Denizli Meska Öğrenim Birimi'ni açmıştı. Her iki eğitim parkı, farklı etkinlik alanlarıyla, öğrencilerin çeşitli aktiviteleri gerçekleştirmesine olanak sağlayacak. Bilgisayar ve drama odaları gibi alanlarıyla çocukların yaratıcılıklarını geliştirecek.

Haberin Devamı

Liyakat nişanı

Avusturya Liseliler Vakfı Başkanı Şadi Gücüm ile Başkan Yardımcısı Müjde Gürlek, Türkiye-Avusturya ilişkilerinin geliştirilmesinde gösterdikleri çabalar nedeniyle, Avusturya Devleti tarafından 'Liyakat Nişanı' ile ödüllendirildi. Tören, Avusturya'nın İstanbul Başkonsolosluğu'nda düzenlendi.

Pala, Fatih Üniversitesi'nde

Tarihçi-yazar Prof. Dr. İskender Pala, son romanı 'Babil'de Ölüm, İstanbul'da Aşk' üzerine Fatih Üniversitesi'nde söyleşi yaptı. 8 Mayıs'ta yapılan söyleşi, Fatih Üniversitesi Kültür Edebiyat Kulübü tarafından düzenlendi. Pala, söyleşide romanı hakkında bilgi vererek, öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Kariyer geliştirme atölyesi

Haberin Devamı

Sabancı Üniversitesi mezun olacak öğrencilerine yönelik Kariyer Geliştirme Atölyesi uygulaması başlattı. Üniversite, mezun adaylarının iş hayatına uyumlarının hızlı ve sorunsuz gerçekleşmesini sağlamak amacıyla bu uygulamayı hayata geçirdi. 6 Haziran'a kadar devam edecek atölye çalışmaları kapsamında, ilkbahar döneminde iş dünyası, sonbaharda da akademik dünya hedeflenerek kariyer çalışmalarına ağırlık verilecek.

Marmara'ya kalite belgesi

Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Türk Standartları Enstitüsü'nden TS-EN 9001; 2000 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi aldı. Enstitü, hizmet kalitesini iyileştirmek amacıyla başlattığı Kalite Yönetim Sistemi kurma çalışmalarını akademik ve idari personelin toplam kalite bilinciyle özdeşleşen çalışmaları sonucunda tamamladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!