kısa kısa haber

Güncelleme Tarihi:

kısa kısa haber
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 05, 2003 15:29

* ´İnsan Yönetimi Ödülleri´

Personel Yönetimi Derneği (Peryön), Hürriyet İK işbirliğiyle ´İnsan Yönetimi Ödülleri´ projesini yürütüyor. Peryön, şirketlerin insan kaynakları uygulamalarına ışık tutmak amacıyla İnsan Yönetim Modeli´ni uygulamaya koymuştu. Peryön, bu kapsamda İnsan Yönetimi Ödülü´nü vermeyi planlıyor. Ödüle sekiz farklı kriterde aday olunabiliyor. Proje ile ilgili tüm detaylara www.peryon.org.tr adresinden ulaşılabilir.

* KalDer finalistleri açıkladı

Türkiye Kalite Derneği (KalDer) ve Tüsiad tarafından bu yıl 10´uncusu düzenlenen Ulusal Kalite Ödülleri organizasyonunda, işletmeler kategorisinde Eczacıbaşı Baxter, Assan Alüminyum ve Balnak Nakliyat´ın finale kaldığı açıklandı. Ulusal Kalite Ödülleri her yıl, Kamu Kuruluşları, İşletmeler ve Sivil Toplum Kuruluşları olmak üzere üç ana kategoride veriliyor. Ulusal Kalite Ödülleri organizasyonu, KalDer tarafından Türkiye´de toplam kalite yönetiminin bir yaşam biçimi olarak yaygınlaştırılması amacıyla 1993 yılından bu yana düzenleniyor.

* Ernst & Young´dan rehber kitap

Ernst & Young Türkiye, Türkiye´de çalışan yabancılara Türkiye hakkında genel bilgi veren, temel hukuk ve vergi düzenlemelerini anlatan bir kitapçık hazırladı. `A guide to Tax and Legal Aspects for Expatriates in Turkey` adlı rehber kitapçık Türkiye´de çalışan yabancıların tabi olacakları hukuki ve vergisel yükümlülükler hakkında temel, güncel ve özet bilgiler sunmayı amaçlıyor. Ernst & Young Türkiye Marketing Bölümü´nden temin edilebilecek kitapçığın giriş kısmında Türkiye hakkında coğrafi konum, nüfus, iklim, çalışma saatleri ve resmi tatiller gibi genel bilgilerin derlendiği kısa bir bölüm yer alıyor.


* George Whalin Türkiye´de

3. Uluslararası İstanbul Perakende Konferansı 22-23 Ekim 2003 tarihlerinde Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı´nda gerçekleştirilecek. Konferansa Amerikan perakendesinin en tanınmış eğitimeni George Whalin katılacak. Whalin bizi sınır tanımayan perakendecilerin dünyasına götürecek. Dev kuruluşların yanı sıra hiç duymadığımız küçük perakendecilerin çarpıcı ve başarılı uygulama örneklerini duyacağız. Whalin´in kaleme aldığı ve son dönemin en çok satanlarından olan ``Retail Success`` perakendecilerin başucu kitabı.

* 10. yıl semineri

Yönetim Danışmanlığı, Eğitim ve İnsan Kaynakları alanlarında faaliyet gösteren Değişim Dinamikleri, kurulmasının 10. yılı anısında referans listesindeki kurumların müteşebbis ve yöneticilerine Çırağan Sarayı´nda ücretsiz bir seminer düzenledi. Prof. Dr. Muhittin Karabulut tarafından sunulan ``İlişki Pazarlaması; Toplam Müşteri Memnuniyeti ve Marka Bağlılığının Yönetimi`` konulu seminere kurumlar Yönetim Kurulu Üyeleri, Genel Müdür, Genel Müdür Yardımcıları ve diğer tepe yöneticileri ile katıldılar.

* CEO´s´un üçüncü sayısı

Şubattan bu yana iki ayda bir yayımlanan, üst düzey yöneticilerin iş ve yaşam kültürü dergisi CEO´s´un üçüncü sayısı çıktı. Derginin haziran-temmuz sayısının kapak konuğu GILAN´ın CEO´su Ferhan Geylan. Aynı zamanda GILAN´ markasının yatarıcısı olan Geylan, şirketin başarı öyküsünü anlatıyor. Derginin ikinci röportaj konuğu ise ünlü karikatürist Piyale Madra. Madra´nın karikatür anlayışı ve esprilerine kaynak oluşturan günlük sorunlar Figen Tahiroğlu´nun kaleminden sunuluyor.

* Mikrosaray fast food´da

Otelcilik başta olmak üzere eğlence ve konuk ağırlama sektörüne yazılım donanım hizmetleri sağlayan Mikrosaray´ın Micros 3700 Yazar Kasa Sistemi Maliye Bakanlığı´ndan yazar kasa onayı aldı. Micros 3700 POS Sistemi ile entegre çalışan yazar kasa sisteminin yazar kasa onayı almasıyla Mikrosaray, fast food sektörüne de giriş yaptı. Micros 3700 sayesinde fast food sektöründe faaliyet gösteren firmalar, hız ve verimlilik artışı sağlayarak raporlarını çabuk ve doğru bir şekilde alabiliyor.

* HP TOP500´de birinci

HP, son üç dönemde TOP500 Supercomputer listesinde üst üse üç defa birinci oldu. Dünya çapında kurulan en güçlü 500 teknik ve ticari bilgisayar sistemini kategorize eden listenin son üç döneminde HP lider konumda yer alıyor. HP, yaptığı 159 giriş ile belirlenen alanların yüzde 30´dan fazlasını temsil ederek TOP500 listesinde diğer teknoloji şirketlerinden daha fazla kuruluma sahip bulunuyor. Superdome ve AlphaServer sistemleriyle HP, listede Kasım 2002´deki 137 girişi artırmakla kalmayıp aynı zamanda en önemli 10 noktanın dördünde yer aldı.

* CeBIT Bilişim Eurasia

CeBIT Bilişim Eurasia her sene olduğu gibi bu sene de bölgenin gündemini değiştirmeye hazırlanıyor. Avrasya'nın en büyük bilgi ve iletişim teknolojileri fuarı CeBIT Bilişim Eurasia, 2-7 Eylül 2003 tarihleri arasında Tüyap Beylikdüzü Fuar ve Kongre Merkezi'nde 12. kez küresel pazara yön veren iş ve teknoloji dünyası ile buluşuyor. e-dünya'nın tüm yenilikleri eylül ayının ilk haftasında yine Avrasya'nın en büyük teknoloji platformunda olacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!