Kısa Kısa Eğitim

Güncelleme Tarihi:

Kısa Kısa Eğitim
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2002 13:56

*Kamu Paylaşım Günleri

Academy International´ın organizasyonu ile Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) Genel Sekreterlik PDB Eğitim Şube Müdürlüğü Eğitim Faaliyetleri çerçevesinde yapılacak olan ´Kamu Paylaşım Günleri´ isimli seminer dizisi başlıyor. 25 Nisan´da düzenlenecek ve tüm kamu kurumlarına açık olan seminerin konusu ´İletişim Becerileri-Etkin Dinleme ve Konuşma´ olacak. Seminer 14.30- 16.00 saatleri arasında DPT 20. Kat Toplantı Salonu´nda gerçekleşecek. DPT bünyesinde yapılan ''Kamu Paylaşım Günleri'' mayıs ve haziranda da farklı konulardaki seminerlerle devam edecek.

*Felsefe şampiyonları belli oldu

Her yıl liseler arasında düzenlenen ´10. Felsefe Olimpiyatı´nın birincisi Sainte Pulcherie Özel Fransız Lisesi ikinci sınıf öğrencisi Deniz Günce Demirhisar oldu. Türkiye çapında 179 okuldan birer öğrencinin katıldığı olimpiyatlarda birinci olan Demirhisar, 12-17 Mayıs tarihleri arasında Tokyo´da yapılacak Dünya Felsefe Olimpiyatları´nda Türkiye´yi temsil edecek. Özel Sainte Pulcherie Fransız Lisesi´nde yapılan törende ikincilik ödülünü Özel Amerikan Robert Lisesi son sınıf öğrencisi Çağla Cömert, üçüncülük ödülünü ise Ankara Özel Bilkent Lisesi son sınıf öğrencisi Damla Şat aldı. Cömert´e ödülünü Türkiye Felsefe Kurumu Başkanı Prof. Dr. İoanna Kuçuradi, Şat´a ise ödülünü İstanbul Milli Eğitim Müdürü Ömer Balıbey verdi.

*Yurtdışı eğitimde fırsat

IEFT (International Education Fairs of Turkey) yurtdışında lisans, yüksek lisans, doktora, dil eğitimi almak ve sertifika programlarına katılmak isteyen öğrenciler için ´Yurtdışı Eğitim Fırsat Günleri´ düzenliyor. Programa katılan dünyanın seçkin okulları Türk öğrencilere burs olanaklarından çalışma haklarına kadar sağladıkları avantajları anlatma fırsatı bulacaklar. Ziyaretin ücretsiz olduğu Fırsat Günleri 23 Nisan günü Ankara Sheraton Oteli´nde, 24 Nisan günü İzmir-Hilton Oteli´nde ve 27-28 Nisan günlerinde İstanbul Ceylan Intercontinental Oteli´nde gerçekleşecek. Programa Amerika, İngiltere, Kanada, Avustralya, Malta, Yeni Zelanda, Hollanda, Fransa, Almanya, İspanya ve Litvanya´dan toplam 50 üniversite, kolej ve eğitim danışmanı katılacak

*Afganistan´da bahar

Afganistan´daki üç bin okul, bir bölümü son altı aydır ilk kez okula gidecek olan bir buçuk milyon öğrenciye kapılarını açtı. UNICEF Genel Direktörü Carol Bellamy Afganistan´daki okulların geçici hükümetin işbaşında gelmesinden yalnızca üç ay sonra açılmasını ´herkes için esin verici bir olay´ olarak niteledi ve Afgan halkıyla ülkedeki liderleri çocukları kararlılıkla sahiplenmelerinden dolayı kutladı. Birleşmiş Milletler Çocuk Fonu bir açıklama yaparak ´eğitimi kararlılıkla sahiplenmesinden´ dolayı Afganistan´daki Geçici Hükümetin övgüye layık olduğunu belirtti.

*Çocukların rolü

Birleşmiş Milletler tarafından 13 Mart´ta yapılan açıklamaya göre, dünya liderleri beş hafta sonra New York´ya yapılacak önemli bir konferansta bir araya gelecekler. Dünya liderleri, dünyada çocuklar adına kaydedilen ilerlemelerle birlikte, çocuklara yapılacak yatırımların küresel barış ve güvenlik açısından oynayacağı rol üzerinde duracaklar. 8-10 Mayıs arasında New York´ta yapılacak Birleşmiş Milletler Genel Kurulu Özel Çocuk Oturumu en az 60 devlet ve hükümet başkanını üç gün süreyle bir araya getirecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!