KISA KISA EĞİTİM

Güncelleme Tarihi:

KISA KISA EĞİTİM
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2001 15:22

* Dört yıldızlı öğretmenevi

İstanbul´un gelişmeye başlayan ilçelerinden biri olan Zeytinburnu´na dört yıldızlı otel gibi bir öğretmenevi açıldı. Modern döşetilen ve süit odaları da bulunan öğretmenevinin bir geceleği dört milyon TL. Akşam yemeğinin 1.5, kahvaltının bir milyon 250 bin TL. olduğu öğretmenevinden ilçede bulunan memurlar da yararlanabiliyor.

İstanbul Milli Eğitim Müdürü Ömer Balıbey üç katlı, yüz yataklı öğretmenevi için 1 trilyon TL´ye yakın para harcandığını söyledi:

``Öğretmenlerimizin ekonomik koşullarla gidebileceği mekanları arttırmak gerekiyor. Kısıtlı bütçe ile öğretmenlerimizin gelip burada yemeklerini yiyip, dışarıdan gelenlerin de kalmaları için her türlü imkanı sağlıyoruz''dedi.

Zeytinburnu Kaymakamı Ekrem Atalay ve Öğretmenevi Müdürü İhsan Odabaşı ile öğretmenevini gezen Balıbey, ``İlçede büyük bir konferans salonu ve seçkin bir restauranta kavuşmuş oldu. Öğretmenevindeki kütüphaneden isteyen herkes yararlanabilecek'' diye konuştu. İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Göller ise, Öğretmenevi´nin ilçenin en lüks oteli niteliği taşıdığını söyledi.

* Mudo yönetici yetiştiriyor

Mudo A.Ş. tarafından geleceğin liderlerini yetiştirmek amacıyla düzenlenen Mudo Akademi Programı sürüyor. Yaklaşık üç ay süren eğitimler sınıf içi teorik ve işbaşı eğitimlerden oluşuyor. Eğitimler PricewaterhouseCoopers, Bilgi Üniversitesi, The Top, İnhan Öden Danışmanlık, E & D Danışmanlık, Furla Eğitim, Soysal Eğitim Danışmanlık, AK´s Danışmanlık, Baltaş Bilgievi gibi kuruluşlar tarafından veriliyor. İnsan kaynakları, finans, denetim, mağazacılık, üretim, marka yönetimi ve iletişim bölümlerine yönetici adayları yetiştiriliyor.

* İletişimcilere sertifika programı

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi, insan kaynakları yönetimi, spikerlik, reklamcılık, halkla ilişkiler, marka yönetimi sertifikalı eğitim programları düzenliyor. Fakültedeki öğretim üyeleri ve alanlarında uzman kişiler tarafından verilecek olan dersler 19 Aralık´ta başlıyor. Fakülte tarafından düzenlenen sertifika programlarında televizyon teknikleri, spikerlik, sunuculuk, TV programcılığı, reklam, halkla ilişkiler, marka yönetimi, işletme iletişimi, insan kaynakları yönetimi, büro yönetimi ve sekreterlik alanlarında eğitim verilecek. Eğitimlerini başarıyla tamamlayanlar İstanbul Üniversitesi Eğitim Sertifikası almaya hak kazanacaklar. İletişim Fakültesi´nin Beyazıt´taki binasında verilecek olan derslere en az lise mezunu olan herkes katılabilir. Haftanın üç günü ve altı ay süreyle devam edecek olan eğitim programlarının kayıt ücreti 660 milyon

* Yeni bir üniversite

İstanbul Ticaret Üniversitesi, Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel´in de katıldığı bir törenle 2001-2002 eğitim öğretim yılına başladı. İstanbul Ticaret Odası Eğitim ve Sosyal Hizmetler Vakfı tarafından kurulan üniversitenin rektörlüğünü Prof.Dr. A.Sait Sevgener yapıyor. Üniversite, Türkiye ekonomisine, ticaret ve sanayi yaşamına katkıda bulunacak nitelikli insan sermayesi yetiştirmek amacıyla kuruldu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!