kısa kısa eğitim

Güncelleme Tarihi:

kısa kısa eğitim
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 01, 2003 20:02

* Telekom-üniversite işbirliği
Telekomünikasyon Kurumu ile Okan Üniversitesi arasında, haberleşme sektörünün ihtiyaçları doğrultusunda eğitim, araştırma ve geliştirme amacıyla 30 Temmuz´da işbirliği protokolü imzalandı. Protokolle, haberleşme sektörünün personel ihtiyaçlarına yönelik olarak üniversitede haberleşme alanında özel programlar sağlamak, eğitim kaynaklarını güncelleştirmek, üniversite öğrencilerinin teori ve uygulamayı eğitim sırasında birleştirebilmeleri amaçlanıyor.

* Fotoğraf eğitimi
Fototrek Nikon Fotoğraf Merkezi ve Digital Photoline dergisi işbirliğiyle, Dijital Fotoğraf Semineri düzenlenecek. 8 Ağustos´ta başlayacak olan seminer, cuma akşamları 19.00-21.00 saatleri arasında yapılacak ve toplam dört hafta sürecek. Derslerde, dijital fotoğrafa giriş, dijital fotoğraf makinelerinin özellikleri, dijital makineler ile çekim teknikleri ve bilgisayarda görüntü düzenlemeleri konuları işlenecek. Bilgi için: www.fototrek.com

* Üniversite tanıtım günleri
«Kadıköy Belediyesi´nin, tercih yapacak üniversite adayları için düzenlediği üniversite tanıtım günleri devam ediyor. 1 Ağustos´ta başlayan ve bugün sona erecek olan etkinlik kapsamında, saat 12.00-20.00 saatleri arasında Kadıköy İskele Meydanı´nda üniversite tanıtımları yapılacak. Türkiye´nin çeşitli bölgeleri ve KKTC´den gelen üniversite yetkilileri, öğrencilerin yurt, üniversite kampusu, beslenme gibi konulardaki sorularını yanıtlayacak.

* MCT´den MBA
Management Centre Türkiye (MCT), Erasmus University-Rotterdam School of Management işbirliğiyle oluşturduğu Executive MBA programını uygulamaya koydu. Programa herhangi bir alandan lisans ve eşdeğer dereceye sahip, en az üç yıllık tam zamanlı iş deneyimi olan kişiler başvurabiliyor. Kayıtların aralık ayında kapanacağı programda ilk sınıf Ocak 2004´de eğitime başlıyor. Bilgi için tel: www.mct.com.tr

* Çift diploma
Galatasaray Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Eylül 2003 döneminden itibaren, Paris Dauphine ve Paris Pantheon-Sorbonne üniversiteleri işbirliğiyle çift diplomalı yüksek lisans programı düzenleyecek. 18 aylık programı tamamlayan öğrenciler uluslararası geçerliliği olan Paris Dauphine ve Paris Pantheon-Sorbonne üniversitelerinin MBA International Paris ve Galatasaray Üniversitesi diplomasını almaya hak kazanacak. Bilgi için;0212 227 44 80

* Marka gurusu geliyor
Marka yaratıcısı olarak tanınan ve dünyanın en büyük 500 firmasına danışmanlık yapan marka ve pazarlama gurusu Martin Lindstrom, Reklam Yaratıcıları Derneği´nin davetlisi olarak Türkiye´ye geliyor. Lindstrom 11 Eylül´de İstanbul Mövenpick Hotel´de konferans verecek. Günümüzün en büyük tüketici grubu olan çocuklar üzerine Türkiye dahil, Asya, Avrupa, ABD ve Güney Amerika´da yaptığı araştırmanın sonuçlarından yola çıkarak etkin marka yönetiminin kurallarını anlatacak.
Bilgi için;www.ryd.org.tr

* Girişimciler mezun oldu
Sabancı Üniversitesi´nin, haziran ayında başlattığı Girişimci Geliştirme Programı´na katılan girişimciler mezun oldu. Programın ilk dönemine 29 kişi katıldı. Ücretsiz olan program süresince, girişimciler girişimcilik, iş planı, pazarlama, mali muhasebe, etkili sunum gibi konularda eğitim aldılar. Altı ayda bir tekrarlanacak bu programa en az lise mezunu, yeterli düzeyde bilgisayar bilgisine sahip, kendi işini kurmak isteyen girişimci adayları katılabiliyor.
Bilgi için; www.sabanciuniv.edu

* Üniversitelere Ar-Ge fonu
Microsoft´un Ar-Ge grubu Microsoft Research (MSR), Bilkent ve Ege üniversitelerinin Ar-Ge projelerini destekliyor. 3.5 milyar dolarlık bütçesi bulunan MSR, üniversitelerin ticari potansiyeli olan araştırmaları ve üniversitelerin yaratıclık odaklı proje Ar-Ge projelerine iki yıl süreli destek veriyor. MSR, Bilkent Üniversitesi´nin görme engelliler için geliştirdiği TTS projei ile Ege Üniversitesi´nin hazırladığı AEGean Ontology projelerini destekleyecek.

* Netron´dan yurtdışına konuşmacı
Netron Institute of Technology yazılım direktörü Selçuk Uzun ve Yage Bilgisayar kurucu ortağı Gökçin Bakır, Microsoft´un Tunus, Mısır, Pakistan ve İspanya´da düzenlediği .NET seminerlerine konuşmacı olarak katıldı. Seminerlere üç bin BT profesyoneli katıldı. Microsoft´un .NET teknolojileri ve web servisleri mimarisi bilgilerinin paylaşıldığı konferansa Avrupa ve Amerika´dan çeşitli uzmanlar da konuşmacı olarak katıldı.
Selçuk Uzun, Türkiye´nin dünyaya bilgi ve becerisini aktarabilmesinin önemli bir adım olduğunu belirterek, ``Netron´da sahip olduğum deneyim ve bilgi birikimini teknoloji vizyoneri olarak diğer ülkelerle paylaşıyorum. Yurtdışındaki seminerlerde büyük ilgi gördük'' dedi.

* Garanti Galeri yeniden yapılandı
Garanti Galeri yeniden yapılandı. Garanti Sanat Galerisi adıyla hizmet veren İstanbul Beyoğlu´ndaki mekan, tasarım konusunda dünyada tartışılan değişik kavramlara, olgulara yer verecek. Garanti Galeri, yıl sonuna kadar dört, 2004´e kadar ise sekiz sergi gerçekleştirmeyi planlıyor. Galeri, gerçekleştireceği sergilerde insan, yapı, çevre, nesne ilişkilerini, estetik ve teknik bilginin ışığında tasarım sürecini sorgulayacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!