Kısa, kısa...

Güncelleme Tarihi:

Kısa, kısa...
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2000 00:00

Haberin Devamı

Kızılötesi ışınla zayıflama

YAZIN yaklaşmasıyla birlikte spor salonlarına koşan kilolu hanımlar, formlarını korumak için spor yapmanın yanı sıra, bu dertlerinden teknolojinin yardımıyla da kurtulmaya çalışıyorlar. İstanbul'da Nişantaşı Rumeli Caddesi üzerinde yeni hizmlete giren bir spor ve zayıflama merkezinde kilo sorununa kızılötesi ışınlar yardımı ile çözüm getiriliyor. Fit Line adlı spor ve zayıflama merkezinin yöneticisi Ayşenur Özmat, yöntemi şöyle anlattı: ‘‘İtalya'dan yeni ithal edilen Infrasnelle adlı cihaz, yaydığı kızılötesi ışınlarla vucut ısısını arttırır ve metabolizmanın daha hızlı çalışmasını sağlar. Vücutta, bel, karın, basen, kalça, bacak ve sırttaki lokal fazlalıkların olduğu bölgelerdeki kas gruplarını çalıştırır. Böylece fazla yağların yakılması sağlanır.’’

İlk sanal hastane kuruluyor

Dünyanın ilk sanal hastanesi İngiltere'de kuruluyor. British Medical Journal (BMJ) dergisinin haberine göre, sanal hastaneden evinde kalabilecek ancak tıbbi olarak takip edilmesi gereken hastalar faydalanabilecek. Taşınabilir tıbbi aletler hastanın evine yerleştirilecek, hastanın tansiyonu, akciğer veya kalp fonksiyonlarına ait veriler, bilgisayar üzerinden sanal hastaneye aktarılacak. Bu veriler, uzman hekimler tarafından değerlendirilecek. Sanal hastane projesi için 16 milyon dolar (9.8 trilyon TL) harcanacak.

Matrix'in devamı çekiliyor

Bu yılki Oscar törenlerinde büyük bir sürpriz yaparak 4 dalda altın heykelciği kucaklayan teknoloji harikası bilimkurgu filmi Matrix, yeni bölümüyle sinemaseverlerin karşısına çıkıyor. Internetteki ‘‘Mr. Showbiz’’ ve ‘‘Hollywood’’ adlı web siteleri, sinemaseverlere ünlü filmin devamının çekileceğini duyurdu. Tüm dünyada büyük yankı uyandıran ve gişe rekorları kıran filmin yaratıcıları Andy-Larry Wachowski kardeşler, filmle ilgili yeni projeleri hayata geçirmek için kolları sıvadı. Eğer, bu proje gerçekleşirse, ilk filmde Kung-Fu öğrenerek numaralarını sanal dünyanın hákimi Morpheus (Laurence Fishburne) karşısında gösteren Neo (Keanu Reeves), bu kez gerçek bir karate ustası ile karşı karşıya kalacak: Reeves'in ünlü karateci Jet Li ile başrolü paylaşması düşünülüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!