Kısa kısa...

Güncelleme Tarihi:

Kısa kısa...
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 1999 00:00

Haberin Devamı

Kadıköy'de kaçak CD operasyonu

Kadıköy'deki bir işhanında piyasa değeri yaklaşık 40 milyar lira olan 35 bin adet kaçak CD, CD-Room ve DVD ele geçirdi. Bir ihbarı değerlendiren İstanbul Gümrük Muhafaza ekipleri Kadıköy'deki Yazıcıoğlu İşhanı'nda bulunan işyerlerine operasyon düzenledi. Operasyonda, 11 bin kutu içine yerleştirilen ve yurtdışından kaçak yollardan yurda sokulan 35 bin adet kaçak CD, CD-Room ve DVD ele geçirilirken, konuyla ilgili olarak 9 kişi de gözaltına alındı.

Kopyalanarak çoğaltıldıkları kaydedilen sahte CD, Cd-Room ve DVD'lerin, piyasa değerinin yaklaşık 40 milyar lira olduğu bildirildi. Kadıköy Adliyesi'ne sevk edilen 9 sanık, çıkartıldıkları mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Öğretmen ölmek istedi

İZMİR'in Buca ilçesinde bileğini jiletle kestikten sonra tüpgazı da açarak intihara teşebbüs eden öğretmeni, polis kurtardı. Kuruçeşme İlköğretim Okulu'nda sınıf öğretmeni olarak görev yapan Ömer Erk (34), girdiği bunalım sonucu, yalnız yaşadığı evinin banyosunda önce jiletle bileğini kesti, ardından da tüpgazı açtı.

Kokuyu duyan komşuların ihbarı üzerine, eve gelen polis, baygın durumda bulduğu Erk'i Atatürk Eğitim Hastanesi'ne kaldırdı. Erk'in, banyo kapısına bıraktığı notta, ‘‘Bekar oyunu bitti. Her 5 Aralık ölüm yıldönümüm, rakı içip balık yiyin’’ diye yazdığı öğrenildi.

Tedavi altına alınan Erk'in durumunun iyiye gittiği bildirildi.

Boğaziçi Köprüsü'nde intihar

İSTANBUL Boğaziçi Köprüsü'nden bir kişi atlayarak intihar etti. Önceki gece geç saatlerde Boğaziçi Köprüsü'nde meydana gelen olayda, 34 GTY 72 plakalı bir otomobil köprü üzerinde terk edilmiş olarak bulundu. Polis ekiplerinin yaptığı inceleme sonucu, araç sürücüsü Nevzat Yılmaz'ın köprüden atladığı belirlendi.

Santa Barbara ayini

HIRİSTİYAN aleminin 4 azizesinden biri olan ve 3. yüzyılda İzmit'te yaşayan Santa Barbara'nın hapsedildilip öldürüldüğüne inanılan tarihi burçta dün Ortodokslar tarafından bir ayin düzenlendi. Bağçeşme Mezarlığı'nın yanındaki Şehitler Korusu'ndaki tarihi burç, Papa tarafından kutsal yerlerden biri olarak ilan edildikten sonra yapılan en kapsamlı ayine Silifke Metropoliti Krillos ile çoğunluğu Amerikalı ve Rumlar’dan oluşan yaklaşık 50 kadar Ortodoks katıldı. Şehitler Korusu içindeki gazinoda yapılan ayin sırasında burç da özel olarak aydınlatıldı. Bu yıl ilk kez düzenlenen törenin önümüzdeki yıllarda tekrarlanacağı belirtildi. İl Turizm Müdürlüğü de bu konuda geniş kapsamlı düzenleme ve hazırlık çalışmaları başlattı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!