Kısa kısa..

Güncelleme Tarihi:

Kısa kısa..
Oluşturulma Tarihi: Eylül 25, 1999 00:00

Haberin Devamı

Bu hafta sona ermeden...

izleyin

Ankara Devlet Opera ve Balesi iki özel gösteri için İstanbul'da. 1998-99 sezonunda Ankara'da sergilenen ve büyük ilgi gören ‘‘Fındıkkıran’’ ve ‘‘Dansın Üç Rengi’’ baleleri 28 ve 30 Eylül akşamı AKM'de baleseverler ile buluşacak.NUROL Holding'in ve turne için Varan Turizm'in sponsorluğunda sahnelenen Fındıkkıran ve Dansın Üç rengi balelerinden elde edilen gelir, depremzedeler için bağışlanacak.

Takın

Optik veya güneş gözlüğü alınırken öncelikle çerçevenin hafifliğinin, sağlamlığının ve özellikle güneş gözlüklerinde zararlı güneş ışınlarını engelleyen camlar seçin. Pasha Optik ve piyasadaki deneyimli sahibi Aykut Celeb, tüketicileri bu konuda uyarıyor. Ayrıca camların kırılgan olmaması, kolay çizilmemesi ve kullanan kişinin yüzüne uyumuna da dikkat etmek gerekiyor. Gözlükleri artık sadece gödmek değil, görünmek için de kullandığımıza göre, bu son uyarıyı dikkate alın!

Deneyin

Cildinizdeki kusurları gizlemek için yeni bir yöntem. Clinique, City Cover Compact Concealer'ı çıkardı. İnce yapılı kapatıcı, kremsi formülüyle kolay uygulanır, cilde parmak ucu veya özel fırçasıyla kolayca yedirilebilir biz gizleyici. Yüzde yüz kokusuz ve alerji testinden geçmiş. Akşam fazla kaçıran, kaçamak yapan, yüzündeki sivilcelerden rahatsız olan erkekler de kullanabilir.

Gezin

Türk ve İslam Eserleri Müzesi yine kapsamlı bir sergiye evsahipliği yapıyor. Osmanlı İmparatorluğu topraklarında çekilen ilk fotoğrafların yeraldığı bu ilginç sergi 29 Eylül'den başlayarak 14 Kasım tarihine kadar sürecek. Sergi, 1850 ile 1900 yılları arasında Kudüs, Şam ve Kahire gibi kentlerde çekilen fotoğraflardan oluşuyor. İsrail Müzesi Koleksiyonu'ndan derlenen sergide 94 adet fotoğraf yeralıyor. Ünlü yazar Victor Hugo'nun ‘‘Tüm kıta doğuya yöneliyor,' sözleriyle ifade ettiği seyahatlerde çekilen bu fotoğraflar, o dönemde Batı'nın Doğu'ya bakışını yansıtması açısından da ilgi çekici.

Kullanın

Nissan Primera. Yeni modeli hem yolcu ve sürücü emniyetinde yenilikler getiriyor, hem motor seçeneklerini zenginleştiriyor, hem şanzımanında yenilikler yapıyor hem de tasarımında ki yeniliklerle piyasaya sürülüyor. Yol gürültüsü 100 km baz alınınca yüzde 45 daha az, ses yalıtımı güçlendirilmiş, ayrıca otomobil tutmasına karşı koltukların içi vibrasyonu emecek şekilde tasarlanmış. Arabanızı yenilemeyi ya da yeni bir araba almayı düşünüyorsanız, Primera iyi bir seçenek.

Seyredin

Dostlar Tiyatrosu'nun sezon boyunca sahnelediği Yalınayak Sokrates adlı oyunu göremediyseniz hálá şansınız var. Genco Erkal'ın sahneyi Ergin Ocaklı, Ayşegül Günay, Erdem Akakçe, Didem Germen, Yurdaer Okur ve Gökhan Soylu ile paylaştığı oyun, 27 ve 28 Eylül'de İstanbul Kadıköy Halk Eğitim Merkezi'nde perde açacak. Daha sonra 1, 2 ve 3 Ekim'de Ataköy Yunus Emre Kültür Merkezi'nde, 5 ve 6 Ekim'de de Atatürk Kültür Merkezi'nde sanatseverlerin karşısına çıkacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!