Kısa kısa...

Güncelleme Tarihi:

Kısa kısa...
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 1998 00:00

Haberin Devamı

Mahkûmun yiyeceği belirlendi

Adalet Bakanlığı'nca hazırlanan iaşe yönetmeliğiyle bir mahkumun günlük yasal istihkakının hesaplanmasında gözönüne alınacak erzak cinsleri şöyle belirlendi: Ekmek 900 gram, kemikli sığır eti 250 gram, karışık yağ 20 gram, bulgur 150 gram, kuru sebze 50 gram, yaş sebze 150 gram, toz şeker 10 gram, yemeklik tuz 20 gram, çay 1 gram, beyaz sabun 12 gram, linyit kömürü 500 gram. Bir günlük yasal istihkak, bu erzakın miktarına denk gelen bedeller toplanarak bulunacak. Tam teşkilatı bulunmayan ilçe cezaevlerinde bu erzak çiğ gıda olarak verilecek.

Büyükelçi toprağa verildi

Vefat eden emekli Büyükelçi Nejat Aydın, Kocatepe Camii'nde kılınan öğle namazından sonra Cebeci Asri Mezarlığı'nda toprağa verildi. Aydın için dün Dışişleri Bakanlığı'nda cenaze töreni düzenlendi. 1926 yılında doğan Aydın, evli ve bir çocuk babasıyedı.

Kemal Bağcı anıldı

Gaziantep'te 19 Temmuz 1997'de, ANAP'ın ‘Petek’ otobüsü üstünde başını havaalanı takına çarpan ve 22 Temmuz'da 32 yaşında hayatını kaybeden Anadolu Basın Birliği Şube Başkanı ve Mil-Ha Gaziantep Temsilcisi 2 çocuk babası Kemal Bağcı, ölümünün birinci yılında mezarı başında anıldı. Kemal Bağcı'nın adı, evinin bulunduğu Hoşgör Mahallesi, 14 Nolu Sokağa verildi. Anadolu Basın Birliği Gaziantep Şube Başkanı Bülent Çulcuoğlu, Bağcı'nın görev şehidi olduğunu ve her zaman yüreklerde yaşayacağını söyledi.

Yılmaz gensorusu reddedildi

Başbakan Mesut Yılmaz hakkında SEKA arazisini bedelsiz olarak Ford-Koç ortaklığına tahsis ederek, görevini kötüye kullandığı gerekçesiyle açılan gensoru reddedildi. FP'nin verdiği gensoru oylaması, TBMM Genel Kurulu'nun dünkü oturumunda yapıldı. Oylamaya 443 milletvekili katılırken, güvensizlik için verilen oylar 230'da kaldı. Hükümetin düşürülmesi için gerekli olan 276'ya ulaşılamadığı için gensoru reddedildi.

Somuncuoğlu: Kalemli'ye dokunulsun

MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadi Somuncuoğlu, TBMM eski Başkanı ve ANAP Kütahya Milletvekili Mustafa Kalemli'nin dokunulmazlığının TBMM tatile girmeden kaldırılmasını istedi. Somuncuoğlu, basın toplantısında, yedi milletvekilinin dokunulmazlığının kaldırılmasının, 1995 seçimlerinden bu yana TBMM'nin yaptığı en hayırlı iş olduğunu ifade etti.

Gazeteci Eytiş öldü

ATV Edirne muhabiri Ertuğrul Eytiş, tedavi edilmekte olduğu Trakya Üniversitesi Edirne Tıp Fakültesi'nde hayatını kaybetti. Evli ve 2 çocuk babası 52 yaşındaki Eytiş, Edirne Eski Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından Buçuktepe Mezarlığı'ndan toprağa verildi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!