Kısa kısa...

Güncelleme Tarihi:

Kısa kısa...
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 1998 00:00

Haberin Devamı

Erzurum'a 7.3 trilyonluk eğitim yatırımı

Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak, Erzurum'a 8 yıllık eğitim programının sağlıklı biçimde yürütülmesi için 7.3 trilyon liralık yatırım yapıldığını bildirdi. Erzurum'da 64 ilköğretim okulu inşaatının devam ettiğini belirten Fevzi Budak, özel sektörün de 500 milyar ile katkıda bulunduğunu söyledi. Budak, ‘‘Sekiz yıllık eğitimle ilgili herhangi bir problememiz yok. Erzurum'da yapımı süren 64 ilköğretim okulunu, önümüzdeki eğitim ve öğretim yılına yetiştirmeyi hedefliyoruz’’ diye konuştu.

Bozcaada çevreci pilot bölge

Çanakkale'nin Bozcaada İlçesi, çevre bilincinin oluşturulmasında, ilde pilot bölge seçildi. Çevre İl Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Çanakkale'nin Bozcaada İlçesi'nde 8 Haziran tarihinde yapılacak törenle, çevre bilincinin oluşturulması için naylon poşet yerine, bez ve kağıt torba kullanımına geçilecek. Yetkililer, pilot bölge seçilen Bozcaada'da uygulamanın olumlu sonuçlanması durumunda, Çanakkale'nin tüm ilçelerinde aynı uygulamaya geçileceğini belirttiler. Bu arada, 5 Haziran Dünya Çevre günü, Çanakkale'de çeşitli etkinliklerle kutlanacak.

TZDK arsası yeşil kalsın

Adapazarı'nda kent merkezindeki Türkiye Zirai Donatım Kurumu'na ait 276 dönüm arsanın yeşil alan olarak bırakılması için kampanya başlatıldı. Başta Adapazarı Belediyesi olmak üzere, Adapazarı Ticaret ve Sanayi Odası, Sakarya Üniversitesi ve birçok demokratik kitle örgütü üzerinde onlarca ağaç bulunan arsa için açılan imza kampanyasını destek verdi. Adapazarı Belediye Başkanı Aziz Duran, TZDK arsanın konut alanı ilan edilip satılmasına karşı olduklarını belirterek mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceklerini söyledi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!