Kısa...Kısa

Güncelleme Tarihi:

Kısa...Kısa
Oluşturulma Tarihi: Eylül 01, 2004 00:31

D-Max’ler Türkiye turuna çıktı

Nisan ayında satışa sunulan Isuzu D-Max 4X2 ve 4X4’ler ‘D-Max’in Gücü Türkiye’yi Dolaşıyor’ tanıtım turu kapsamında yola çıktılar. Edirne İpsala’dan tura başlayan araçlar, Türkiye’yi dolaşarak 21 ilde tüketicilerle buluşacak. Trakya’dan Karadenize, Marmara’dan Güneydoğu Anadolu’ya kadar çeşitli bölgelerde gerçekleşecek Türkiye turu süresince pick-up tutkunları, D-Max’in gücünü test etme fırsatını yakalayacaklar. Tanıtım organizasyonu boyunca 5 bin 500 kilometre yol kat edecek araçlar 7 Ekim’de İstanbul’a gelecekler. ‘D-Max’in Gücü Türkiye’yi Dolaşıyor’ tanıtım turu 13 Ekim’e kadar sürecek. Anadolu Isuzu’nun ürün gamına bu yıl katılan D-Max Pick-up, 4x2 ve 4x4 segmentinde en geniş iç hacme sahip araç konumunda bulunuyor. D-Max’in 4x4 modeli, tek düğmeyle arazi sürüş moduna geçiş teknolojisiyle, ilave vites kolu ihtiyacını ortadan kaldırıyor.

Opet’ten çevreci motorin

Opet Petrolcülük A.Ş, 350 ppm kükürtlü motorin Fullforce Eurodiesel’in satışına başladı. FullForce Eurodiesel, 7000 ppm kükürtlü motorinle karşılaştırıldığında; emisyon değerlerinde sağlanan iyileşme neticesinde, asit yağmurlarının oluşumunu, bitki örtüsüne ve insan sağlığına verilen zararı büyük oranda azaltıyor. 350 ppm kükürtlü motorin kullanımı ile yüksek kükürtün yol açtığı katalitik konventör dönüşümündeki düşüş ve tıkanma problemleri de ortadan kalkıyor. Öte yandan Opet, motorine kattığı en son teknoloji katık ilavesi ile setan sayısında artış sağlayarak, motorun çekiş gücünü artırıyor, yakıt sistemlerinde korozyon oluşumunu önlüyor, çevre ve insan sağlığına zararlı CO, Nox, Hidrokarbon ve partiküler madde emisyonlarında önemli oranda azalma sağlıyor

Temsa’nın amiral gemisi vitrine çıktı

Temsa’nın Adana’daki tesislerinde, yeni üretim hattının ilk ürünü olma özelliği ile gerçekleştirilen ve amiral gemisi olarak nitelendirilen ‘Temsa Diamond’, otobüs sektörünün tasarım duayeni olarak kabul edilen Bob Lee tarafından dizayn edildi. Temsa Diamond; konfor, özgün tasarım, üstün performans, estetik ve fonksiyonelliği bir araya getiren modern dizaynı sayesinde yolcularının beklentilerini karşılıyor. 13.9 metre uzunluğunda, 54 yolcu taşıma kapasiteli, 3 akslı yüksek gövdeli şehirlerarası kullanıma uygun bir otobüs olan Temsa Diamond’da 460 beygirlik Euro 3 MAN motoru bulunuyor.

Otokar’dan genç nesil minibüscülere özel araç

Otokar, özel seri minibüsleri M-2000 Sport’u pazara sunuyor. Sınırlı sayıda üretilecek ve üretim sırasını gösteren plakası ve özel anahtarlığı ile satışa sunulacak olan M-2000 Sport, ilk defa 73’üncü İzmir Enternasyonel Fuarı’nda sergilenecek. M2000 Sport’u daha önceki modellerden ayıran en önemli farklılık, hem şoför hem de yolcular için daha rahat, daha konforlu ve daha eğlenceli bir seyahat için tasarlanmış olması. Minibüsçülük sektöründe yeni neslin tercihlerini ve önceliklerini göz önüne alarak üretilen M-2000 Sport’ta yer alan beyaz lensli ön sinyaller, Led’li arka sinyal-stop lamba grubu, trafikte daha rahat fark edilebilmesi için 3’üncü fren lambası trimi ve şoförlerin gece yol görüşünü artıran kuvvetli Xenon farlar seyir sırasında güvenliği artırıyor.



BP Gaz’ın her yıl düzenlediği ‘Yılın Kara Tankeri Operatörü Yarışması’nın 2004 Finali, 24 Ağustos Salı günü BP Tütünçiftlik İstasyonu’nda gerçekleştirildi. BP Gaz’ın, yol güvenliği ve profesyonel sürücülük bilincini artırma hedefiyle düzenlediği yarışmada 12 Kara Tankeri Operatörü bilgi ve becerilerini sergilediler. Yarışmada ‘Yılın Kara Tankeri Operatörü’ unvanını elde eden Ahmet Kurt, 24-25 Eylül 2004 tarihlerinde Hollanda’da düzenlenecek ‘Avrupa Yılın LPG Sürücüsü’ yarışmasında Türkiye’yi temsil edecek.’Yılın Kara Tankeri Operatörü Yarışması’na, geçen bir yıl boyunca en iyi performansı gösteren ‘BP Gaz Kara Tankeri Operatörleri’ katıldı. Barajı 360 olarak belirlenen puanlamadan en az 300 puan alma başarısını gösteren 12 Kara Tankeri Operatörü 2004 Finali’nde birincilik için mücadele verdi. ‘Yılın Kara Tankeri Operatörü Yarışması’nda Ertuğrul Öztürk ikinci, Muzaffer Yıldırım ve Ali Sür ise eşit puan alarak üçüncü olmaya hak kazandılar.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!