Kısa haberler

Güncelleme Tarihi:

Kısa haberler
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2012 00:00

Haberin Devamı

Bilinmeyen Ara Güler sergisi

“Bilinmeyen Ara Güler” sergisi 3 Şubat’a kadar İstanbul Maçka’daki Galeri G-art’ta.Daha önce hiç sergilenmemiş 16 eserin yer aldığı serginin küratörü Lora Sarıaslan şunları söylüyor: “Türkiye ve dünyanın en ilginç ve renkli köşelerini belgeleyen, çağımızın görsel tarihini yazan Ara Güler, bu sergisiyle bilmediğimiz, bugüne dek gizli kalmış soyut bir yönünün de olduğunu gösteriyor; 1970’lerden bu yana çektiği soyut anlar Ara Güler’in yaratım sürecinde alışılmamış yapıtlar dizisi...” G-art, Maçka G-Mall’da. (www.g-artgaleri.com)

Mesir Macunu Festivali UNESCO korumasına alındı

UNESCO, Mesir Macunu Festivali’ni “İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Temsili Listesi”ne aldı. Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, uluslararası boyutta kutlanan festivalin bu kararla birlikte daha da tanınacağına inandığını, Manisa için çok büyük bir müjde aldıklarını söyledi. Manisa’yı, Mesir’i Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık ise “Bu kararla hiç ulaşamadığımız ülkelerdeki insanlar, mesir kültürünü, Manisa’yı ve Türkiye’yi tanıma imkanı bulacak. Bu listeye girmek hiç kolay değil. Gurur duyuyoruz” dedi. (AA)

Haberin Devamı

Çocuğunuzun ismini uçağa verin

Pegasus Hava Yolları, 2013 Haziranı’nda teslim alacağı yeni nesil Boeing 737-800’e bir kız çocuğunun ismini verecek. Kızının ismini vermek isteyen ebeveynler, 10 Ocak’a kadar www.dunyaninenguzelhediyesi.com internet sitesine girerek kampanyaya katılabilecek. Kampanyaya katılacak ebeveynlerin çocuklarının 10 yaş ve altında olması gerekiyor. Ebeveynler çocuklarına anı olarak saklayabilecekleri bir animasyon filmin de sahibi olacak.

Sarıkamış’ta kar 30 santimetre

Türkiye’nin tüm kayak merkezleri geçen hafta kara kavuştu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün web sitesindeki verilere göre, geçen cumartesi günü en yüksek kar kalınlığı 45 santimetreyle Bitlis, 30 santimetreyle Sarıkamış, 16 santimetreyle Erciyes’teydi. Bu kayak merkezlerini 12 santimetreyle İsparta Davraz izledi. Marmara Bölgesi’ndeki Kartepe’ye ve Bolu Kartalkaya’ya da sezonun ilk karı geçen hafta düştü. İstanbul’a en yakın kayak merkezi olan Kocaeli’nin güneydoğusunda, Samanlı Dağları’nın en yüksek noktasındaki 640 rakımlı Kartepe’de kar kalınlığı 5 santimetreye ulaştı. Kar yağışı tipi şeklinde hafta sonunda da devam etti. Kayak merkezlerinde pistlerin güvenli olarak açılabilmesi için, zemin koşullarına göre, ortalama kar kalınlığının 50 santimetreye ulaşması gerekiyor. Bu aşamadan sonra parkurlardaki karların sıkıştırılması işlemi başlatılıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!