Kırşehir'de yakılan kitabevi küllerinden doğdu

Güncelleme Tarihi:

Kırşehirde yakılan kitabevi küllerinden doğdu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2015 10:55

8 Eylül'de Kırşehir'de çıkan olayların ardından yakılan kentin tek kitabevi, başka bir dükkanda yeniden açıldı. Yanan kitabevinin enkazına ise, "2. şubemizle hizmetinizdeyiz" yazılı bir afiş asıldı. Eşref Odabaşı, kitabevini eski yerinde tekrar açmak istediklerini söyledi.

Haberin Devamı

Cumhuriyet Gazetesi'nden Pınar Öğünç'ün köşesine taşıdığı olay, 8 Eylül’de 'Teröre lanet' mitinginden çıkıp yürüyüş güzergâhından sapan bir grubun, HDP binası ile otuzun üzerinde iş yerini taşlaması ve Kırşehir'in tek kitabevi olan Gül Kitabevi'ni yakmasıyla başladı.


6'sı tutuklu 13 kişinin yargılandığı dava, 15 Aralık’ta Kırşehir Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek. Hukuki süreç devam ederken, Gül Kitabevi ise başka bir dükkanda yeniden açıldı. Yanan kitabevinin enkazına ise, "2. şubemizle hizmetinizdeyiz" yazılı bir afiş asıldı.

Kırşehirde yakılan kitabevi küllerinden doğdu


'DESTEK VE DAYANIŞMA AYAKTA TUTTU'

Gül Kitabevi’nin sahibi Eşref Odabaşı ve işi birlikte yürüttüğü yeğeni Sait Akıllı, aslen Yozgat Yerköy’lü. 1987’de Gül Kitabevi'ni devralan Odabaşı, son yerel seçimlerde HDP Belediye Eş Başkan Adayı’ydı. Olayların ardından kendilerini ayakta tutan şeyin destek ve dayanışma olduğunu söyleyen Odabaşı, bir hafta boyunca çuvallarca yanık malzemenin dışarı çıkarılması işini gönüllü üniversite öğrencilerinin üstlendiğini, günlerce destek telefonları aldıklarını ifade ediyor.

'PARAYLA SATIN ALINAMAYACAK BİR GÜÇ'

Eşref Odabaşı, yakında yakılan binada tadilat başlayacağını ve ellerinde ne varsa Gül Kitabevi’nin eski yerinde tekrar açılması için kullanacakları söylüyor. Sait Akıllı ise Yayıncılar Birliği'nden ve irili ufaklı pek çok yayınevinden kitap desteği aldıklarını belirterek, “Bu parayla satın alınamayacak bir güç” diyor.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!