Kırmızı halıda kim yürüyecek

Güncelleme Tarihi:

Kırmızı halıda kim yürüyecek
Oluşturulma Tarihi: Şubat 29, 2008 10:26

Yazarların grevi yüzünden iptal edilme tehlikesiyle karşılayan 80'nci Akademi Ödülleri töreni herşeye rağmen gerçekleşti. Kodak Tiyatrosu'nun önündeki kırmızı halı toplanıp kaldırıldı. Şimdi gözler gelecek seneye çevrildi. Sinema eleştirmenleri gelecek yılın adayları konusunda tahminleri şimdiden başladı. İşte 2009'da Kodak Tiyatrosu'nun önündeki kırmızı halına yürümesi muhtemel Oscar adayları.

Haberin Devamı

Pek çok sinema eleştirmeninin aklından geçen isim Trafik adlı filmdeki rolüyle yardımcı erkek oyuncu dalında heykelciği kucaklayan Portorikolu aktör Benicio del Toro.

Kırmızı halıda kim yürüyecek
Del Toro, Che Guevara rolünde.

Gözde çalışma arkadaşına Ernesto Che Guevara'nın yaşamını anlatan filmde başrol veren yönetmen Soderbergh bakalım Del Toro'nun ikinci kez Oscar'a uzanmasını sağlayabilecek mi? Büyük olasılıkla bu yılın son aylarında gösterime girecek olan Guerilla adlı filmde Del Toro, Kübalı devrimci Che'yi canlandırıyor.

Titanik'ten yıllar sonra bu kez Revolutionary Road'da biraraya gelen Kate Winslet ve Lenorda DiCaprio'nun da gelecek yılın Oscar adayları arasında yer alması eleştirmenlere göre kuvvetle muhtemel.

Haberin Devamı

Daha önce iki kez Oscar adayı olan Tom Cruise pek çok eleştirmene göre Hitler'e suikast düzenleyen Claus Philipp Maria Schenk Graf von Stauffenberg'i canlandırdığı Valkyrie ile belki de gelecek yıl heykelciğe uzanacak.

Daha önce iki kez Oscar kazanan tam 14 kez de aday gösterilen usta oyuncu Meryl Streep de Broadway müzikalinden uyarlanan Mamma Mia ile gelecek yılın muhtemel adayları arasında gösteriliyor.

Bir başka ödüllü aktör Sean Penn'in San Francisco'nun ilk eşcinsel belediye meclisi üyesi Harvely Milk'i canlandırdığı Milk adlı filmle aday olarak kırmızı halıda yürüyeceği öngörülüyor.

Bir başka aday adayı ise Angelina Jolie. Clint Eastwood'un 1930'larda geçen "The Changeling" filminde başrol oynayan Jolie de eleştirmenlere göre 2009 Oscar'ına en azından aday gösterilecek.

Akademinin Yahudi soykırımı öykülerini sevdiğini düşünen sinema eleştirmenleri Defiance adlı filmde Naziler'de kaçan üç kardeşi canlandıran Daniel Craig, Liev Schreiber ve Jamie Bell'den en az birinin aday gösterileceği görüşünde.

Bakalım bu tahminlerin ne kadarı tutacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!