Kırmızı-beyaz Hizbul-anma

Güncelleme Tarihi:

Kırmızı-beyaz Hizbul-anma
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2011 00:00

Terör örgütü Hizbullah’ın lideri Hüseyin Velioğlu, Beykoz Kavacık baskınında öldürülüşünün 11’inci yıldönümünde Batman Karşıyaka Mezarlığı’nda ailesi ve örgüt mensuplarınca anıldı.

Tahliye edilen örgütün üst düzey yöneticileri Edip Gümüş, Cemal Tutar ve Hacı İnan’ın da aralarında bulunduğu Hizbullah sanıklarının kayıplara karışmalarının tartışıldığı ortamda düzenlenen anma töreni, örgütü kararıyla “temsilci” düzeyinde ve küçük gruplar halinde yapıldı. Mezarlığa ilk gelen, Velioğlu’nun ailesi oldu. Velioğlu’nun kardeşi Hayrettin Velioğlu’nun öncülüğünde, aralarında “07 Antalya” plakalı bir minibüsün de bulunduğu araçlarla mezarlığa gelen aile fertleri arasında çarşaflı 15 kadın yer aldı. Hayrettin Velioğlu’na, Hüseyin Velioğlu’nun eş ve çocuklarının Antalya’da yaşaması nedeniyle, “Aranızda Velioğlu’nun eşi ve çocukları da var mı?” sorusu yöneltildi. Velioğlu soruları yanıtsız bıraktı. 30 dakika kabrin başında kalan ailenin mezarlıktan ayrılmasının ardından “temsilciler” düzeyindeki ziyaretler geldi.Gruplar halinde mezarlığa gelen çoğunluğu “Mustazaf Der” üyesi olan örgüt sempatizanları, Velioğlu’nun mezarının başında dua etti.

Velioğlu dahil diğer tüm Hizbullah mensuplarının mezarları beyaz boyalı, yazıları ise kırmızıydı. Yaklaşık 30 Hizbullah üyesinin mezarlarının bir hafta önce örgütün aldığı karar doğrultusunda 3 kişi tarafından beyaza boyandığı belirtildi. Mezarlardaki “şehit” yazısı dikkat çekti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!