‘Kirli küllük’ cinayeti sanıklarına ceza yağdı

Güncelleme Tarihi:

‘Kirli küllük’ cinayeti sanıklarına ceza yağdı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2009 12:01

ADANA’da eğlenmek için gittiği bir barda küllük yüzünden çıkan kavgada 13 yerinden bıçaklanarak öldürülen bar sahibi 25 yaşındaki Mahir Güler’in 6 katil zanlısından 5’i çeşitli hapis cezalarına çarptırıldı. Firarda olan sanığın yargılanmasına ise devam edilecek.

Beyzade Bar’a 16 Kasım 2006’da eğlenmeye giden Fısıltı Bar’ın ortaklarından Mahir Güler ve arkadaşı 26 yaşındaki Erkan Andaç, bir süre bar sahibi 43 yaşındaki Veysel Altunsayar ile sohbet etti. Altunsayar’ın yanlarından ayrılması üzerine Güler, iddiaya göre garson 23 yaşındaki Cumali Gülşen’e içinde sigara izmaritleri bulunan kirli kül tablasını gösterip, “Şunu değiştir lan, burası ne biçim yer. Sonra da bize rakı getir” diye bağırdı. Bu söz üzerine çıkan kavgada Güler bıçaklanarak öldürüldü, arkadaşı ise yaralandı.

Güler’i öldürdüğü iddia edilen bar sahibi Altunsayar, bar güvenlikçisi 34 yaşındaki İsmail Çetin ve bar çalışanları 37 yaşındaki Tekin Korkmaz, 29 yaşındaki Atılay Yüzgeçcioğlu ile 32 yaşındaki Ali Arslan ve Altunsayar’ın yeğeni firari sanık 27 yaşındaki Gökhan Demirbaş hakkında ‘ömür boyu hapis’ cezası istemiyle dava açıldı. Yargılandıkları Adana 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki karar duruşmasına tutuklu sanık İsmail Çetin katıldı, tutuksuz sanıklar ise gelmedi.

Savcılıktaki ifadesinde, kavga sırasında Güler’e kendisinin de 2- 3 bıçak darbesi vurduğunu itiraf eden İsmail Çetin, son savunmasında suçlamayı kabul etmeyerek şunları söyledi:

“Daha önce Mahir Güler’in yanında çalışıyordum. Beni dövüp ‘öldü’ diye atmışlardı. Bu yüzden kendisine kinliydim. Kavgaya ben de karıştım, 2- 3 bıçak darbesi vurdum. Güler’e öldürücü darbeleri ben vurmadım. Güler’i aranan Gökhan Demirbaş öldürdü. Ben de Demirbaş’ın dayısı Veysel Altunsayar’ın tehdidi ile suçu kabul etmek zorunda kalmıştım.”

ÇEŞİTLİ HAPİS CEZALARI

Sanıklardan bar sahibi Altunsayar ise daha önceki duruşmada olayın nasıl olduğunu görmediğini ileri sürdü. Diğer sanıklar ise daha önceki duruşmalarda, cinayetle ilgilerinin olmadığını iddia etti.

Mahkeme heyeti, İsmail Çetin’i ‘Kasten adam öldürmek ve yaralamak’ suçlarından 23 yıl 9 ay, ‘Adam öldürmeye iştirak’ suçundan ise Veysel Altunsayar’ı 13 yıl 4 ay, Tekin Korkmaz’ı 15 yıl, Atılay Yüzgeçcioğlu’nu 14 yıl 2 ay ve Ali Arslan’ı ise 10 ay hapis cezasına mahkum etti. Tutuksuz sanıklar Altunsayar, Korkmaz ve Yüzgeçcioğlu hakkında yakalama emri çıkarılırken, firarda olan Gökhan Demirbaş’ın dosyası ise yargılanmasının devamı için ayrıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!