Kırklareli tren hasretini yine Hürriyet Treni’yle giderdi

Güncelleme Tarihi:

Kırklareli tren hasretini yine Hürriyet Treni’yle giderdi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2011 23:36

Yolcu potansiyeli olmadığı için 28 yıldır tren seferi yapılmayan Kırklareli, dün Hürriyet Hakkımızdır Treni’ni gara koşan çocukların sevinç çığlıklarıyla karşıladı.

Haberin Devamı

Hürriyet Treni’ni dün Kırklareli’de Vali Yardımcısı Volkan Köksal, Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, il yöneticileri ve çok sayıda öğrenci davul zurna eşliğinde karşıladı.

Treni ve DASK, Pınar Kido, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı ve Futbol Federasyonu’nun etkinliklerini gezdikten sonra, Konferans Vagonu’nda Hürriyet yazarları Yalçın Bayer, Erkan Çelebi, Nuran Çakmakçı ve Altan Tanrıkılu’yla bir sohbet yapan Köksal ve Çağlayan, Kırklareli’nin sorunlarını ve beklentilerini anlattı.

Hürriyet Eğitim yazarı Nuran Çakmakçı ve Fen Bilimleri Dershanesi Rehberlik Koordinatörü Cihan Yeşilyurt , her yıl üniversiteye en fazla öğrenci sokan kentlerden biri olan Kırklareli’de öğrencilerin sınav stresi ve üniversite seçme konusundaki sorularını cevapladı.

ZİHİNSEL ENGELLİLER MAÇ YAPTI

/images/100/0x0/55ea15a2f018fbb8f86a5095

Haberin Devamı

Engelli futbolunun geliştirilmesi konusunda işbirliği yapan Türkiye Futbol Federasyonu ve Özel Olimpiyatlar tarafından düzenlenen Zihinsel Engelliler Futbol Turnuvası’nın bir karşılaşması, dün Hürriyet Hakkımızdır Treni etkinlikleri kapsamında Kırklareli’de yapıldı. Edirne’deki Özer Arda Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi ve Kırklareli Eğitim Uygulama Okulu ile İş Eğitim Merkezi arasında gerçekleşen maçı, 4-3 skorla Kırklareli kazandı.  Kazananlar madalyalarını Özel Olimpiyatlar ve TFF yöneticilerinden aldı.

Kırklareli tren hasretini yine Hürriyet Treni’yle giderdi


Trenin konuklarından biri de Futbol Federasyonu Herkes İçin Futbol Kırklareli temsilcisi İsmail Tırpancı’ydı. Yanında Atatürk’ün 1932’de Kırklareli’ye trenle geldiğinde çekilmiş fotoğrafını da getiren Tırpancı, yıllar önce 65 kuruş olan tren biletini alamadığı için Alpullu’ya kadar 6,5 saat yürümüş.

Kırklareli tren hasretini yine Hürriyet Treni’yle giderdi

Medya dünyasında “Trakya Muhtarı” olarak bilinen Hürriyet yazarı Yalçın Bayer, Kırklarelili genç hayranlarıyla...

Kırklareli ne istiyor?
Emel ARMUTÇU / earmutcu@hurriyet.com.tr

Haberin Devamı

Kırklarelili trenle yolculuk yapmayalı neredeyse 30 yıl oluyor. Öyle ki kullanılmamaktan bazı kısımları toprak altında kalan raylar, Hürriyet Hakkımızdır Treni’nin ilk ziyareti için, 2008’de yeniden yüzeye çıkarılmıştı. O zamandan beri üçüncü kez, sadece Hürriyet Treni’ni görüyor Kırklarelili çocuklar, bir kapısından girip, ötekinden çıkarak, etrafında dönerek hasret gideriyorlar. Hürriyet Treni vesilesiyle pek çok vatandaş, yine tren taleplerini dile getiriyor.
Oysa Atatürk’ün de trenle geldiği tarihi bir istasyon binasına sahip Kırklareli; ancak maalesef yolcu potansiyeli olmadığı için, henüz sefer planı yok, önündeki geniş alan festival, şenlik mekanı olarak kullanılıyor.

Kırklareli tren hasretini yine Hürriyet Treni’yle giderdi


Devlet bize borçlu
Dün konferans vagonundaki toplantıda öğreniyoruz ki, yeni hızlı tren hatları dışında, bir ihtimal de Edirne’den Kars’a ayrı bir hızlı tren güzergahı yapılmasıymış. Henüz net bir şey yok ancak olursa Kırklareli trene bir kavuşacak, pir kavuşacak sanırım.
Burası Avrupa’ya açılan bir kapısı Türkiye’nin; trafik tabelalarına bakarsanız, ilçe, köy adlarının altında bir de “Bulgaristan” oku var her yanda. Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, “Yıllarca önemli yatırım yapılmadı Kırklareli’ye. Artık Avrupa Birliği’ne sınır olmamızı avantaj olarak kullanmak istiyoruz. Arzumuz Dereköy sınır kapısının TIR trafiğine, ticarete açılması. Çünkü Bulgaristan’ın iki büyük limanı, Burgaz ve Varna’ya çok yakınız” diyor.
Kırklareli ayrıca toplanan verginin yapılan yatırımlardan daha fazla olduğu 15 kentten biri. Başkan Çağlayan bunu da “Devletten alacağını alamamış bir kentiz... Teşvik alamıyoruz, niye, biz zenginmişiz. Nasıl bilmiyorum” diye açıklıyor.
Kalkınma hızlansın
Ağırlıklı olarak tarım ve hayvancılıkla uğraşan, ayçiçeğinin, başta peynir olmak üzere süt ürünlerinin memleketi, fabrikalar bölgesi Lüleburgaz’la da azıcık sanayi kenti Kırklareli, yüzde 14’ü bulan işsizlik oranıyla kalkınmasının hızlandırılmasını istiyor.
Çevreyle bağlantı yolları yapılmasını, çok fazla ölümlü kaza yaşanan Edirne yolunun düzelmesini de... Toplantıda İğneada’ya nükleer santral yapılma planı da gündeme geliyor; ihtimal vermiyorlar pek, Avrupa Birliği sınırında böyle bir şey olabileceğini sanmıyorlar.
Onun dışında hayat sakin ve keyfine düşkün akmaya devam ediyor burada.

Haberin Devamı

BUGÜN EDİRNE YARIN SON DURAĞIMIZ İSTANBUL HAYDARPAŞA’DAYIZ

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!