Kırışık’ı bulana 25 bin lira

Güncelleme Tarihi:

Kırışık’ı bulana 25 bin lira
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2011 00:00

Kırşehir’de bundan 3.5 yıl önce “Kardeşim Mustafa hakkını helal et, çocuklarım sana emanet, ben gidiyorum” mesajından sonra bir daha haber alınamayan AK Partili Belediye Meclisi eski üyesi Hasan Kırışık’ın bulunması için, Emniyet Genel Müdürlüğü 25 bin lira ödül koydu.

Haberin Devamı

Bilgi verebilecekler için özel bir internet sayfası da açıldı.

EMNİYET Genel Müdürlüğü, 2008’de kaybolan AK Parti Kırşehir Belediye Meclisi eski üyesi Hasan Kırışık’ın bulunması için 25 bin lira ödül koydu. Kırışık, 20 Mart 2008’de Kılıçözü Sanayi Sitesi Keresteciler Bölümü’ndeki işyerinden “Mustafa Karakülah ile Özbağ’a kavak bakmaya gidiyorum” diyerek ayrıldı. Aynı gün saat 12.30’da kardeşi Mustafa Kırışık’ın telefonuna gelen, “Kardeşim Mustafa hakkını helal et, çocuklarım sana emanet, ben gidiyorum” mesajından sonra telefonla ulaşılamayan ve aynı gün saat 20.45 sıralarında Meytaş Köprüsü yanındaki stabilize yolda, otomobili terk edilmiş olarak bulunan Hasan Kırışık’tan haber alınamadı.
Bütün bölge arandı
Kırşehir Emniyet Müdürü Metin Aşık, “Bölgede dere, mağara, su kuyuları, çöplük ve fosseptiklerde ceset arama köpekleriyle arama çalışmaları yapılmıştır. Kayıp Hasan Kırışık’ı arama çalışmaları ilimizde ve ülke genelinde devam etmekte olup, yeni bilgi ve belge verebilecek şahısların 25 bin TL ile ödüllendirileceği Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Dairesi Başkanlığı’nca bildirilmiştir” dedi.
Aşık, oluşturulan özel ekibe, R.A.’nın Hasan Kırışık’tan alacağı olduğunu öne sürerek icra işlemleri başlattığı bilgisi ulaştığını, 19 Temmuz 2009 tarihinde 9 şüphelinin gözaltına alındığını, R.A. ile M.K.’nin ‘senet yağması ve sahtecilik’ suçundan tutuklandığını anlattı. Aşık, tutukluların üst mahkemeye yaptıkları itiraz sonucu serbest bırakıldıklarını söyledi.

Haberin Devamı

Özel sayfa bile açıldı

KIRŞEHİR Emniyet Müdürü Metin Aşık, şu bilgileri verdi: “Olayla ilgili bilgisi veya görgüsü olanların başvurmalarını bekliyoruz. www.kirsehir.pol.tr adresimizde www.kirsehir.pol.tr/hasankırışık sayfası açılmıştır. Dikkatlerden kaçmış olabilecek konular tekrar değerlendirilerek, gerekirse aranmamış kuyu, çukur, dere, metruk yapılar ve çöplük gibi yerlere tekrar bakılacaktır. Olayla ilgisi olanlar, ’Pişmanlık Yasası’ndan yararlanabilir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!