Kırıkkale'de soba zehirlenmesi: 3 ölü, 1 kişi yoğun bakımda

Güncelleme Tarihi:

Kırıkkalede soba zehirlenmesi: 3 ölü, 1 kişi yoğun bakımda
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2007 22:22

Kırıkkale merkez ve Bahşılı ilçesinde iki ayrı evde sobadan sızan karbonmonoksit zehirlenmesi nedeniyle 3 kişi hayatını kaybederken, hastaneye kaldırılan bir kişi de yoğun bakıma alındı.

Kırıkkale'nin Gündoğdu Mahallesi, Mustafa Keskin Caddesi, numara 94'te oturan Çalışkan ailesinin gündüz saatlerinde evlerinden hiç çıkmadığını farkeden komşularının durumdan kuşkulanması üzerine karı kocanın yaşadığı evin kapısı kırılarak akşam saatlerinde eve girildi. Evde, 59 yaşındaki Ayşe Çalışkan ölü bulunurken, eşi 64 yaşındaki İbrahim Çalışkan ise yarı baygın durumda Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi'ne kaldırılırdı. Burada yapılan ilk tedavisinin ardından yoğun bakıma alındı.

Yakınlarının gözyaşı döktüğü olayın ardından baba Hüseyin Çalışkan ve eşi gözyaşlarına hakim olamazken olayla ilgili olarak “Önceki gün beraberdik. Nasıl oldu bilemiyorum. Daha yaşayacak günleri vardı. Üzülmemek elde değil, yazık oldu. Oğlumun eşi öldü. İnşallah bari kendisi yaşar” diye konuştu. Yakınları ise kendisinden haber alamadıklarını ve kapıyı kırmak suretiyle eve girdiklerini açıkladı.

Diğer yandan, yine Kırıkkale'ye bağlı Bahşılı ilçesinin Hüseyin Onbaşı Mahallesi'nde, anne ve oğlunun 22 nolu evde kaldıkları ve kendilerinden bir gündür haber alamadıklarını belirten teyzesinin oğlu İlhami Okyay, akşam saatlerinde
Televizyonun çalışır durumda olduğunu ve lambalarının ise yandığını farketmesi üzerine kapıyı kırarak girmeleri sonucu evde, 65 yaşındaki anne Emine Özyürek ile 33 yaşındaki oğlu Kenan Dönmez'in cesetleriyle karşılaştılar. Yapılan inceleme sonucunda, ana-oğulun sobadan sızan karbonmonoksit gazı zehirlenmesinden hayatlarını kaybettikleri bildirildi.

Talihsiz anne ile oğlunun ölümü, Bahşılı ilçesinde büyük üzüntü yarattı. Anne Emine ile oğlu Kenan'ın cesetleri daha sonra Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi'nin morguna kaldırıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!