Kırıkkale'de sigara denetimi

Güncelleme Tarihi:

Kırıkkalede sigara denetimi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 2011 13:54

KIRIKKALE’de umuma açık yerlerde Vali Yardımcısı Elif Nur Bozkurt, İl Sağlık Müdürü Dr. Bedia Türkyılmaz, oluşturdukları ekiple birlikte ’4207 sayılı tütün ürünlerinin zararlarının önlenmesi ve kontrolü’ hakkındaki kanun kapsamında umuma açık yerlerde sigara operasyonu düzenledi. Denetime katılan memurların şıklıkları dikkat çekti.

Valilik, Sağlık, Tarım, Emniyet, Zabıta ve Milli Eğitim Müdürlüğü’nde görevli sigara ile mücadele ekipleri tarafından kent merkezinde yapılan operasyonlarda, pastane, kahve, çay ocakları ve lokantalar başta olmak üzere umuma açık yerler kontrolden geçirilerek kül tablası için çöp sepetlerine kadar arama yapıldı.

Vali Yardımcısı Elif Nur Bozkurt yapılan denetimler çeşitli aralıklarla sürdürüleceğini belirtirken, halkın daha sağlıklı yaşam sürdürebilmeleri için onları teşvik etmek, zararlı alışkanlıklardan korumak istediklerini söyledi. Sağlık Müdürü Bedia Türkyılmaz ise ilgili yasa uyarınca kapalı mekanlarda sigara içilmesinin yasak olduğunu hatırlatırken, şöyle konuştu:

"Bu kanunun amacı, 15 yaş altı ve üzeri insanların sigara içmeme oranlarını yüzde 80-100’lere çekmek. Biz insanlara ceza keserek, onları rahatsız etmek gibi bir niyetimiz yok.ancak bu yasağa uymayan işyerlerimiz var. Bunların dikkat etmelerini ve ilgili kanuna uymalarını istiyoruz. Kırıkkale bir sigara bıraktırma polikinliğimiz var. Tüm vatandaşlarımız sigarayı bırakmak için başvurabilir. Şu ana kadar polikinliğimize 4 bin civarında başvuru olmuş. Bunlardan 650 kişi kesin olarak sigarayı bıraktı. Bu konuda devlet yardımcı oluyor, ilacını ücretsiz veriyor. Daha devlet ne yapsın?"

Umuma açık yerlerde yapılan kontrollerde sigara içen ve sigara izmariti bulunan yerlere tutanak tutuldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!