Kiralık uçak ve özel vagonla mahkûm nakli

Güncelleme Tarihi:

Kiralık uçak ve özel vagonla mahkûm nakli
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2011 00:00

Adalet Bakanı Sadullah Ergin önceki gün Silivri Cezaevi’ni teftişe gitti. Bakanlık, tutuklu ve hükümlü naklini tren ve uçakla yapmaya hazırlanıyor.

Haberin Devamı

SİLİVRİ Cezaevi kampusunda yaptığı 4 saatlik denetlemede şikâyetleri incelediğini anlatan Adalet Bakanı Sadullah Ergin, “Bazı haklı talepler var. Bunları karşılamak için harekete geçtik” dedi. “Sıcak ve soğuk su kesintileri”, “Kapalı basketbol, voleybol, halı saha gibi alanlardan, kütüphaneden uzun süreli yararlanamama”, “Hasta sevkleri”, Ergin’in tespit ettiği sıkıntılar oldu. Bakan Ergin, iyileştirme için gerekli talimatları verdiğini söyledi.
Tren ve havayolu gündemde
Ergin’in talimatıyla tutuklu ve hükümlü nakillerinin iyileştirme çalışmasında demiryolu ve havayolu kullanılması gündemde. Buna göre, 1-2 kişilik nakiller havayoluyla yapılacak. Toplu ve uzun mesafeli nakillerde demiryolu ve özel vagonlar kullanılacak. Hükümlü ve tutuklular güvenliği sağlanmış, kamera kontrollü, içinde banyo ve tuvaleti olan vagonlarda nakledilecek. Toplu nakillerde özel uçak kiralanması da mümkün olacak. 15 Eylül’de Kayseri yakınlarında cezaevi nakil aracı yanmış, 5 mahkûm ölmüştü.              

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!