Kiracısı kadına tecavüzden 15 yıl hapsi istemi

Güncelleme Tarihi:

Kiracısı kadına tecavüzden 15 yıl hapsi istemi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2010 16:41

SAMSUN’da 30 yaşındaki A.K.’ya tecavüz etmek suçundan tutuklu yargılanan 47 yaşındaki Cengiz Hakalmaz hakkında 15 yıl hapis cezası istendi.

Duruşmaya katılan ve Adli Tıp Kurumu’nca olay nedeniyle ruh sağlığının bozuk olduğu tespit edilen A.K., sanığın evde tadilat yaparken eşini çivi almaya gönderdiğini ve ardında kendisine tecavüz ettiğini söyleyerek şikayetçi oldu.

Kadifekale Mahallesi’nde 2008 yılının Temmuz ayında meydana gelen olayda iddiaya göre Cengiz Hakalmaz, 5 katlı binanın alt katında oturan kiracısı A.K.’ya evde kimsenin olmadığı sırada zorla ters ilişkiye girerek tecavüz etti. Ardından da ölümle tehdit edip olayı kimseye anlatmamasını istedi. Hakalmaz, olaydan 2 ay sonra akşam üzeri bulaşık süngeri almak için yine A.K.’nin evine gitti. A.K.’nin ‘bulaşık süngeri yok’ deyip kapıyı kapatmak istemesi üzerine de zorla içeri girdi. Ardından da genç kadının ağzını eliyle kapıp yere yatırdı ve üzerindeki elbiseleri çıkartmaya çalıştı. Genç kadının bağırıp çığlık atması üzerine de kaçarak kendi dairesine gitti. Bu sırada hurdacılık yapan A.K.’nin eşi Aykut K. eve geldi. Eşinin durumu anlatması üzerine birlikte polise giderek şikayetçi oldu. Daha sonra polis tarafından yakalanan Hakalmaz çıkartıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı.

EŞİMİ ÇİVİ ALMAYA GÖNDERDİ’

Samsun 2’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan duruşmalar sırasında İstanbul Adli Tıp Kurumu 6’ıncı İhtisas Dairesi'nden gelen raporda, olay nedeniyle genç kadının ruh sağlığının bozulduğu belirtildi. Bugün yapılan duruşmaya katılan A.K. sanıktan şikayetçi olduğunu tekrarlayarak şöyle dedi:

“Benim oturduğum dairede sanık ve eşim birlikte tadilat yapıyorlardı. Sonra sanık eşimden çivi almasını isteyerek onu evden gönderdi. Ardından da bana saldırıp, ağzımı kapatarak zorla ters ilişkiye girdi. Korktuğum için eşime bir şey diyemedim. Ancak bu olaydan 2 ay sonrada gece vakti eve gelip bulaşık süngeri istedi. Olmadığını söyleyip kapıyı kapatmaya çalışırken zorla içeriye girdi. Beni yere yatırıp tecavüz etmek istedi. Bağırmaya başlayınca da korkup kaçtı. Bu olay nedeniyle psikolojik destek alıyorum.”

SUÇUNU KABUL ETTİ

Cumhuriyet savcısı, sanığın genç kadına zorla tecavüz ettiğini belirterek 15 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmasını talep etti. Hakalmaz da suçu kabul ederek şöyle dedi:

“İlk olayda evde tadilat vardı. Kadının eşini çivi almak için gönderdim. Ardından dediği gibi ağzını kapatıp ters ilişkiye girdim. İkinci olayda ise cinsel birleşme olmadı. Evde yalnız olduğunu anlayınca, kapıyı iterek içeri girdim. Kendisini yere yatırıp elbiselerini çıkarmaya başladım. Bu sırada karşı koymaya çalışıyordu. Bağırıp çığlık atmaya başlayınca kaçarak kendi daire gittim. Bu olaydan dolayı çok pişmanım.”
Mahkeme heyeti, sanığın avukatının son savunmasını hazırlaması için duruşmayı erteledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!