Kingston’dan hızlı bellek kartı

Güncelleme Tarihi:

Kingston’dan hızlı bellek kartı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2007 10:07

Kingston, yüksek performanslı dijital stil kameraların, dijital video kameraların ve diğer yüksek çözünürlükteki imajları kaydeden cihazların artan depolama ihtiyaçlarını karşılamak üzere yeni Secure Digital High Capacity (SDHC) Class 2 Kart’ın üretimine başladığını ve varolan 15-in-1 okuyucusunun fonksiyonlarını genişlettiğini duyurdu. Yeni SDHC bellek kartları 4 GB’lık kapasitelerle Kington’un global satış ağında satışa sunuldu.

Haberin Devamı

Standart SD kartlarıyla aynı boyutta olmasına rağmen SDHC kartların, bugünün dijital kameraları ve MP3 çalarlarının taşıyabileceği ölçüde çok büyük dataların üstesinden gelebileceğini söyleyen Kingston Dijital Medya Flash Bellekleri Ürün Müdürü Keyla Velazquez, "SDHC kartlar, HD, DVD video, super VCD, box top DVR ve dijital televizyon gibi yüksek kalitede sıkıştırılmış videoları ve MPEG-4’ standardını destekleyen SDHC uyumlu cihazlarla mükemmel uyum göstermektedir" dedi.

 

SDHC bellek kartı, SD Kart Birliği tarafından konulan ve performans sınıflandırmalarını ve kapasiteleri yeniden tanımlayan bir standart. Bu standarda göre, SDHC kartlar, varolan SD kartların 2 GB’lık maksimum kapasitelerinin de ötesinde kapasite ve 3 farklı hız sınıflandırması (Class 2, 4 ve 6) sunabiliyor ve geniş dijital video kayıtarında optimum performansı desteklemek üzere minimum sürdürülebilir transfer hzlarını garantiliyor. SDHC kartlar sadece SDHC host edebilen cihazlar tarafından tanınıyor. Şu anda SDHC host edebilen kamera sunan markalar ise şunlar: Canon, Pentax, Sanyo, Casio ve Nikon. Kingston SDHC kartlar ile birlikte popüler ürünü 15-in-1 okuyucuya da SDHC uyumluluk özelliği ekledi.

 

Haberin Devamı

Yüksek depolama ihtiyacında olan cihazların satışındaki artışın sürdüğünü söyleyenInfo Trends Tüketici Araştırmaları Direktörü Ed Lee, “Yüksek kapasiteli ve yüksek kaliteli elektronik cihazların artan satışına paralel olarak geçtiğimiz birkaç yıldakiSD Kart satış performansına baktığımızda, tatil döneminde ve sonrasında SDHC kartların satışında da çok ciddi artışlar olacağını tahmin ediyoruz.” dedi.

 

Kingston tüketicilere, CompactFlash, MultiMediaCard, Secure Digital, Secure Digital High Capacity ürünlerine ek olarak ev, okul ve ofisler için USB Flas sürücülerinin de içinde yer aldığı Flash bellek çözümleriüretiyor ve satıyor. Firma ayrıca tüketicilere medya kart okuyucuları da sunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!