Kimse tek taraflı eyleme kalkmasın

Güncelleme Tarihi:

Kimse tek taraflı eyleme kalkmasın
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2010 00:48

Irak Dışişleri Bakanı Hoşyer Zebari, Türk ordusunun Kuzey Irak’a gerçekleştirdiği operasyonla ilgili dün açıklama yaptı.

Fransız AFP ajansına konuşan Zebari, saldırıların “tek taraflı” olduğunu söyleyerek Türkiye’yi eleştirirken hükümete teröristleri şiddetten uzaklaştırmayı amaçlayan politikaya geri dönün çağrısı yaptı. Zebari, “Hiçbir ülke tek taraflı harekete başvurmamalı. Ne yazık ki buna dikkat edilmiyor” dedi. Türk ordusunun hava saldırılarının aylardır sürdüğünü öne süren Zebari, bu durumun Irak’ın bağımsızlığını, egemenliğini ve iyi komşuluk ilişkilerini zedelediğini söyledi.

Türkiye sorunu böyle ele almamalı

Kürt asıllı olan Zebari, sözlerine şöyle devam etti: “Amerikan ordusunun Irak’tan çekilmeye hazırlandığı sırada artan saldırıların, Irak’ı ve ABD’yi test ettiğine inanıyorum. Biz boşluğu doldurmaya muktediriz. Herhangi bir ülkenin bu boşluğu doldurmak için adım atmasına izin vermeyeceğiz.” Bağdat ile Ankara’nın ilişkilerinin “karşılıklı saygı” çerçevesinde yürüdüğünü belirten Zebari; “PKK’ya ve sınırötesi terörist saldırılarına göz yummuyoruz, ancak bu (Türkiye’nin hava saldırıları) sorunu ele alma biçimi olmamalı” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!