Kimse bir şey sormadı yargısız infaz yapıldı

Güncelleme Tarihi:

Kimse bir şey sormadı yargısız infaz yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 05, 2007 00:00

Şişli Belediye başkanlığı döneminde yürüttüğü faaliyetler nedeniyle, 1998’den beri "zimmet, sahtecilik ve ihaleye fesat karıştırmak" gibi suçlardan hakkında birçok dava açılan, uzun süre gıyabi tutuklama kararıyla aranmasına rağmen 8 yıldır Londra’da yaşayan Gülay Çokay (Aslıtürk), en son yargılandığı bir davadan beraat etmesi sonrası, Hürriyet’e konuştu. Halk arasında popülaritesi arttığından kendisine siyasi bir oyun oynandığını iddia eden Gülay Çokay, konuşurken sık sık ağladı.

Beraat kararının ardından kendini hafiflemiş hissettiğini belirten Çokay, "Ben ve ailem, 10 sene boyunca üzüntüden kahrolduk. Kimse bana bir şey sormuyor. Sadece yargısız infaz. Yaptıklarım hiçe sayılıyor. Üstelik kırmızı bültenle aranıyorum. Türkiye’ye dönsem, sahte belgelerle yargılanacaktım. Başkan yardımcılarından biri tutuklanıp içeri atıldı, 2 yıldan fazla hapiste yattı. Şimdi o da tüm sanıklar gibi beraat etti. Siz olsaydınız döner miydiniz" diye konuştu.

İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesi, 26 Haziran’da Çokay hakkında zimmetine para geçirdiği, belediyenin işlemlerinde usulsüzlük yaptığı iddiasıyla 9 yıldır süren davayı karara bağlamış ve diğer 19 sanıkla birlikte zimmet suçundan beraatine, görevi kötüye kullanmak suçundan ise zamanaşımı süresinin dolması sebebiyle davanın ortadan kaldırılmasına karar vermişti. Ancak İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Çokay’ın zimmet suçlamasından beraat kararını temyiz etmişti. Çokay hakkında, resmi evrakta sahtecilik iddiasıyla İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi ile İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde iki ayrı davası halen devam ediyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!