Kimlik soran polislere adliyede sorgu cezası

Güncelleme Tarihi:

Kimlik soran polislere adliyede sorgu cezası
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 2007 10:00

VAN’da seçim günü adliyede görev yapan çevik kuvvet polisleri, 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mesut Kundakçı’ya kimlik sorunca 68 çevik kuvvet polisi ifade çağrıldı. Bir haftadır adliyeye çağrılan 68 çevik kuvvet polisi dün ifade vermek üzere yeniden adliyeye geldi. Ancak yetkililerin araya girmesiyle konu mahkemelik olmaktan çıktı.

Haberin Devamı

Van’da 22 Temmuz 2007 günü yapılan milletvekili seçimlerinde adliye binasında görev yapan çevik kuvvet polisi, aracıyla adliye bahçesine girmek isteyen 2'nci Ağır Ceza Mehkamesi Başkanı ve İl Seçim Kurulu Başkanı Kundakçı’yı durdurup, kimlik sordu. Ancak polisin kimlik sorduğu Kundakçı Van 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı olduğunu, bu yüzden de kimlik göstermeyeceğini söyledi. Polisler, adliyede görevli olduğunu söyleyen Kundakçı’ya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından verilen listede isminin olmadığını söylemesi üzerine kısa süreli bir tartışma yaşandı.

Tartışma üzerine sinirlenen Kundakçı, iddiaya göre kendi aracının camını yumruklayarak kırdı. Araya giren bazı kişiler, Hakim Mesut Kundakçı’yı adliye binasına aldı. Seçimden sonraki gün Hakim Kundakçı, o gün adliyede ve adliye çevresinde görev yapan tüm çevik kuvvet polislerinin ifadelerinin alınmasını Cumhuriyet Savcılığı'ndan istedi.

Haberin Devamı

Savcılık bu konudaki talimatını Van Emniyet Müdürlüğü’ne bildirdi. Tebligat üzerine polisler seçimden sonraki günden itibaren her gün adliyeye gidip bir süre ifadelerinin alınması için beklediler. Bir hafta boyunca ifadesi alınacak kişi sayısının fazlalığı ve savcılıktaki yoğunluktan dolayı her gün adliyeye gidip bir süre bahçede bekleyen polisler dün yeniden adliye binasının önüne geldi. Polisler sırayla adliyeye alınırken ifade vermeden, yetkililerin araya girmesiyle olay mahkemelik olmaktan çıktı.

Van Cumhuriyet Başsavcısı Yahya Akçadırcı, olayla ilgili soruşturma başlatıldığını ve soruşturmanın titizlikle yürütüldüğünü söyledi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!