Kim bu neo-Nazi polis

Güncelleme Tarihi:

Kim bu neo-Nazi polis
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2012 00:00

Almanya Başbakanı Merkel’in neo-Nazi cinayetleri konusunda Türklerden af dilemesi medyada geniş yer buldu. Alman gazeteleri Türkçe başlık attı. Polis üniformalı bir kişiyi Nazi selamı verirken gösteren ve Facebook’ta yayınlanan bir fotoğraf ise yeni bir soruşturma başlattı.

Haberin Devamı

ALMANYA’da 2000 ile 2006 yılları arasında, sekizi Türk 10 kişinin neo-Nazi saldırılarıyla öldürülmesi konusunda Başbakan Angela Merkel’in “af” dilemesinin ardından oluşan olumlu havayı, polis üniformalı bir kişinin Nazi selamı verirken çekilmiş fotoğrafı zehirledi.  Fotoğrafta yüzünü kapatan kişinin kim olduğu belirlenmeye çalışılıyor. Giysinin, Berlin polisine ait orijinal üniforma olduğu vurgulanıyor.

Fotoğrafın kaynağı, sosyal paylaşım sitesi Facebook. Bavyera Polisi, Maxhütte-Haidhof kasabasında yaşadığı tespit edilen 30 yaşındaki Facebook kullanıcısı ile ilgili hukuki işlem yürütüldüğünü bildirdi. Şüpheli kişinin, fotoğrafı cep telefonundan Facebook’a yüklediği açıklandı. Şikayet üzerine harekete geçen yetkililer, Facebook ile irtibata geçerek kullanıcının kişisel sayfasının silinmesini sağladılar.

Haberin Devamı

Regensburg polisi sözcüsü Stefan Hartl, “Olayla ilgili Devlet Güvenlik Dairesi çalışmalarını sürdürüyor. Kişinin fotoğraf makinesi ve bilgisayarı da incelemeye alındı. Cihazlarda başka deliller olma ihtimali yüksek. Kendisi yasa dışı bir işareti yaymakla suçlanıyor” dedi. Verilen bilgiye göre kişi üç yıla kadar hapis veya yüksek miktarda para cezası alabilir.

BU FOTOĞRAFLAR ÇOK ŞEY ANLATIYOR

TÖRENDEN KARELER

Polisin içine mi sızdılar

Yetkililer, fotoğraftaki kişinin internet kullanıcısının kendisi mi, yoksa başka bir şahıs mı olduğunu tespit etmeye çalışıyorlar.  Şüpheli, fotoğrafı internette bulduğunu iddia ediyor. Berlin’deki güvenlik birimleri de fotoğraftaki kişinin kimlik tespiti için uğraşıyor. En büyük endişe, aşırı sağcıların polis içine sızmış olması.
Türkçe özür

Başbakan Angela Merkel’in, önceki gün Neo-Nazi cinayetleri nedeniyle “af dilemesi,” Alman basınında geniş yer buldu. Bazı gazeteler Türkçe manşetler attı. İşte Alman medyasından başlıklar:

B.Z: Almanya diyor ki: “Biz özür diliyoruz”

Berliner Morgenpost: “Almanya özür diliyor”

Bild, Die Welt ve Süddeutsche Zeitung: “Cinayetler ülkemiz için utanç verici”

Frankfurter Allgemeine Zeitung:  “Üzüntünüzde artık yalnız değilsiniz”

Haberin Devamı

Frankfurter Rundschau: “Üzüntü ve umut”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!