Kilis'te 177 gram patlayıcı ele geçirildi

Güncelleme Tarihi:

Kiliste 177 gram patlayıcı ele geçirildi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 26, 2013 12:16

SURİYE sınırındaki Kilis’te, Türkiye’ye geçmek isteyen Suriye uyruklu 2 kişinin bulunduğu hafif ticari araçta yapılan aramada 177 gram patlayıcı madde ele geçirildi. Henüz cinsi belirlenemeyen patlayıcı maddeye el koyan ekipler, 2 Suriyeli’yi gözaltına aldı.

Haberin Devamı

Olay, dün sabah saatlerinde Öncüpınar Sınır Kapısı’nda meydana geldi. İddiaya göre, Türkiye tarafından geçmek isteyen 41 yaşındaki Suriye uyruklu M.J. yönetimindeki plakası bilinmeyen hafif ticari araç, polisler tarafından tampon bölgede oluşturulan güvenlik noktasında durduruldu. Araç içerisinde arama yapan ekipler; 1 tabanca ve 15 fişek ile 177 gram patlayıcı madde ele geçirdi. Patlayıcı madde ve fişekler ile tabancaya el koyan ekipler; sürücü ile araçta bulunan 35 yaşındaki S.H.’yi gözaltına aldı. Gözaltına alınan 2 Suriyeli, sorgulanmak üzere emniyete götürüldü. Ekipler ise ele geçirilen patlayıcı maddenin cinsini belirlemek için çalışma başlattı. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

KİLİS'TE 177 GRAM PATLAYICI ELE GEÇİRİLDİ


Haberin Devamı

SINIRDA SİLAH VE EL BOMBASI ELE GEÇİRİLDİ

Öncüpınar Sınır Kapısı’nda, Türkiye’ye geçmek isteyen 20 yaşındaki Suriye uyruklu H.D. ile 19 yaşındaki Y.B.’nin içinde bulunduğu Bulguristan plakalı otomobil, Gümrük Muhafaza Müdürlüğü ekipleri tarafından tampon bölgede oluşturulan güvenlik noktasında durduruldu. Otomobilde arama yapan ekipler; tabanca, Kalaşnikof tüfek, 37 fişek ve menşei belirsiz savunma tipi el bombası ele geçirdi. Silahlar ve fişekler ile bombaya el koyan ekipler 2 Suriyeli’yi gözaltına aldı.

KİLİS'TE 177 KİLO PATLAYICI BULUNDU


REYHANLI'DA 53 KİŞİ HAYATINI KAYBETMİŞTİ

Reyhanlı'da geçtğimiz mayıs ayında 300 kiloya yakın patlayıcıyla yapılan saldırıda 53 kişi hayatını kaybetmişti.

REYHANLI'DA ORTALIK SAVAŞ ALANINA DÖNMÜŞTÜ / FOTO GALERİ

KİLİS’E GETİRİLEN 1 SURİYELİ ÖLDÜ

İç karışıklıkların sürdüğü Suriye’deki çatışmalarda yaralanarak tedavi için Kilis’e getirilen 5 kişiden 1’i öldü.

Suriye’nin Halep kenti yakınlarında dün gece saatlerinde ordu birlikleri ile Özgür Suriye Ordusu’na mensup muhalifler arasında çatışma çıktı. Çatışmada yaralanan 5 muhalif, yakınları tarafından araçlarla Kilis Öncüpınar Sınır Kapısı’na getirildi. Acil serviste tedavisine başlanılan yaralılardan 1’i yaşamını yitirdi.

Haberin Devamı

Diğer 4 yaralı ise hayati tehlikeleri bulunduğu gerekçesiyle Gaziantep’teki hastanelere sevk edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!