Kılıçdaroğlu'nun listesi delindi

Güncelleme Tarihi:

Kılıçdaroğlunun listesi delindi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 2014 10:55

CHP Kongresi'nde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun Parti Meclisi için hazırladığı anahtar liste, dün yapılan oylamada delindi.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu'nun listesinde yeralan, aralarında Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak'ın da olduğu dört isim, Parti Meclisi'ne girecek oyu kazanamadı. Muharrem İnce'nin listesinden ise PM'ye tek bir isim girebildi.

Kılıçdaroğlunun listesi delindi
İŞTE CHP PM SEÇİMİ SONUÇLARI

EN ÇOK ERDOĞAN TOPRAK'IN ADINI ÇİZDİ

Delege, en çok Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak'ın adını çizdi. Toprak, halen yönetimde olmasına ve Kılıçdaroğlu'nun anahtar listesinde yer almasına rağmen, yeni Parti Meclisi'ne giremeyen tek isim oldu.

ESKİ KAMU GÜVENLİĞİ MÜSTEŞARI LİSTEYE GİREMEDİ

Kılıçdaroğlu'nun CHP'nin dış politikasını emanet etmeyi planladığı, emekli Büyükelçi, Eski Kamu Güvenliği Müsteşarı Murat Özçelik de, Genel Başkan'ın listesinde olup, delege tarafından çizilen isimlerden oldu.
Kılıçdaroğlu, CHP'de dış ilişkileri emanet ettiği Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu'nu anahtar liste dışı bırakmış, partiye yeni giren Murat Özçelik'i anahtar listesine almıştı.

Haberin Devamı

ESKİ VEKİL DE ÇİZİLDİ

Yine Kılıçdaroğlu'nun anahtar listesinde yer alan, eski vekil Zeki Eker de PM'ye girecek oyu alamadı. Genel Başkan'ın listesinde olup da, PM'ye giremeyen son isim ise Saliha Sera Kadıgil.

ÖZGÜR ÖZEL, KILIÇDAROĞLU'NUN LİSTESİNİ DELDİ

CHP'nin genç vekillerinden, Manisa Milletvekili Özgür Özel, Genel Başkan'ın anahtar listesinde olmamasına rağmen, delegelerin verdiği oylarla Parti Meclisi'ne girmeyi başardı.
Kılıçdaroğlu'nun listesini delen bir diğer isim ise, eski Bakanlardan Fikri Sağlar oldu.
Listeyi delerek, Parti Meclisi'ne girmeye hak kazanan diğer iki isim ise Aykut Erdoğdu ve Ali Özcan.

İNCE'NİN LİSTESİNDEN TEK İSİM PM'YE GİRDİ

CHP kurultayında Genel Başkan adayı olan Muharrem İnce'nin "umudun anahtarı" başlıklı anahtar listesinden, sadece bir tek isim, Ali Özcan, Genel Merkez'in listesini delerek, PM'ye girmeyi başardı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!