Kılıçdaroğlu'nun konuşmasının tam metni

Güncelleme Tarihi:

Kılıçdaroğlunun konuşmasının tam metni
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2011 15:39

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında gündemdeki konularla ilgili açıklamalarda bulundu.Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ’bedelli askerlik’ açıklamasına değinen Kılıçdaroğlu, "Garibanın çocuğu askere gidecek, varlıklının çocuğu ise 30 bin lira ile tezkere alacak" dedi. Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan’a bu yasayı referanduma götürme önerisinde bulundu.

İZMİR ÜZERİNDE OYUNLAR OYNANIYOR

Kılıçdaroğlu , İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne düzenlenen operasyonla ilgili olarak , " Eğer temiz belediye aranacaksa ve örnek gösterilecekse o İzmir belediyesidir. Baskı ile İzmir’i nasıl alabiliriz. Hiç kimse bizi yıldıramaz. Şu anda 52 vergi müfettişi İzmir Büyükşehir’in hesaplarını denetliyor. 5 Sayıştay denetçisi, 2 mülkiye müfettişi, 20’ye yakın bilirkişi İzmir’e karabasan gibi çökmüş. Hesap vermekten korkmayız, hesap vermeyi onurlu görev sayarız. Baskı ve yandaşlığa asla izin vermeyiz. İzmir üzerinde oyunlar oynanıyor her İzmirlinin bunu bilmesini isterim. Sizin seçtiğiniz belediyeye baskı uyguluyorlar. Sabahın 6’sında yöneticilere baskı yapacaksınız. Ama birilerinin yakını olanda polisin gözetiminde değil kendisi gidip sağlık raporu alıp polise gidiyor. Bu çifte standartlık nedir ? Bu çağdışı kafa hangi anlayıştadır. Moralimizi bozmayacağız. Baskılar daha gelecek. Her baskıya direneceğiz. Bütün CHP’li belediye başkanları da farkında. Kayseri’ye 2 mülkiye müfettişi göndermesi için ısrar ettim. Orada bir şey yoktur dedi. Oturup dosyasını biz hazırladık. Başbakan diyor ki; Kayseri’de birşey yok. Kayseri’de dava açılırsa benden özür dileyecekmisin ? O erdemi gösteremez. Gün gelecek devran dönecek birileri bunun hesabını verecek."dedi

SAYIN CUMHURBAŞKANI’NIN GİDİP KALDIĞI ÇADIRI CHP’Lİ KARTAL BELEDİYESİ KURDU

Van’daki depremle ilgili ’CHP’liler ne yaptı?’ dendiğini belirten Kılıçdaroğlu , "Türkiye’nin pek çok sorunu varken bir deprem acısı yaşadık. Bütün Türkiye’nin kalbi Erciş ve Van için attı. Birileri bölücülük yapmak istedi ama Türkiye’nin kalbi Van ve Erciş için attı. Çünkü biz bir ulusuz. Deprem gecesi daha kimse yokken iki CHP’li deprem bölgesindeydi. CHP ’liler ne yaptı deniyor. Sayın Cumhurbaşkanı’nın gidip kaldığı çadırı CHP, Kartal Belediyesi kurdu. Depremzedelerin yemek yediği çadırı Kartal Belediyesi kurdu. Depremin olduğu gece ilk arama kurtarma ekibini gönderen İzmir Büyükşehir Belediyesi’dir. Biz bunların reklamını yapmıyoruz çünkü yüreğimizde insan sevgisi var." şeklinde konuştu

BEDELLİYİ REFERANDUMA GÖTÜRELİM

Bedelli askerlikli ilgili referandum önerisi getiren Kılıçdaroğlu , "Bedelli askerlik açıklandı. 30 bin lira galiba. Parası olmayan askere gidecek. Parası olan ise bastır parayı kurtul. Garibanın çocuğu askere, varlıklının çocuğu 30 bin liraya al tezkere. Adam gibi adamsan palavracı değilsen parlamento kabul ederse çıkaracağın bu yasayı referanduma götürelim. Milletin iradesine gidelim. Millet evet diyorsa hiçbir mesele yok. Referanduma götürmezsen senin ünvanın bundan sonra ’Palavracı Recep’tir. "dedi.

BENİM ÜZERİMDEN BÖLÜCÜLÜK YAPIYOR

Dersim tartışmaları ile ilgili konuşan Kılıçdaroğlu , "Benim üzerimdem bölücülük yapıyor. Israrlı bir şekilde benim de bu edepsizliğe iştirak etmemi istiyor. Ben sustukça Başbakan zıvanadan çıkıyor. Evet ben Dersimli bir ailenin çocuğuyum. Bu ulusun çocuğuyum, bu ülkenin çocuğuyum. Üç evladımı bu ülke için yetiştirdim. Bu halk için çalışıyorlar. Gönüllerinde, kalplerinde, ruhlarında Kuva-i Milliye ve Mustafa Kemal var onların. Dersimliyim, şimdi de CHP’nin Genel Başkanı’yım. Yarın da Allah nasip ederse Başbakan olacağım. Türkiye Cumhuriyeti’nin büyüklüğü işte budur. Ama kafasında fındık kadar beyin taşıyanlar bunun değerini bilemezler. Bu ülkenin Başbakan’ın zihin haritası Ermeni Diasporasının zihin haritasıyla aynıdır. Birlik ve beraberliği korumakla sorumlu olan Başbakan, toplumda bölünmeler yaratmaya çalışıyor. Öyle bir gözü dönmüş ki, bu Başbakan yakın bir zamanda bu millete ’Ermeni Soykırım’ iddialarını da dayatırsa şaşmayın. Kimi kime şikayet ediyorsun sen? Dersim’de acı çekenlerin hesabını sormak sana kalmadı. Sen ikiyüzlülük yapıyorsun. Kendine birazcık saygın varsa, bu kışkırtıcı ve bölücü üslubundan vazgeç. Görüyorsun ki, Dersim’den de Dersimli’den de sana ekmek yok. Başka kapıya Sayın Başbakan, başka kapıya. Bu ülkenin CHP dışında hiçbir umudu kalmamıştır. Bu süreçte CHP Türkiye’nin elindeki en önemli şanstır."diyerek sözlerini tamamladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!