Kılıçdaroğlu'ndan CHP İzmir İl Başkanı'na destek

Güncelleme Tarihi:

Kılıçdaroğlundan CHP İzmir İl Başkanına destek
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2010 12:39

CHP Genel Sekreteri Önder Sav ve İzmir'deki destekçileri tarafından görevden alınması istenen CHP İzmir İl Başkanı Ekrem Bulgun, baskıya dayanamadı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu aradı.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu'nun “Görevden alma yok. Bunlara kulak asmayın” sözleriyle rahatlayan Bulgun, 12 Haziran'da Ödemiş'te et ithalatına karşı düzenleyeceği hayvancılık mitingi yapmak için kolları sıvadı.

CHP kurultayı öncesi hazırlanan Kemal Kılıçdaroğlu'na destek bildirisine imza atmayan 4 il başkanından biri olan CHP İzmir İl Başkanı Ekrem Bulgun'a yönelik görevden alma operasyonu, kurultay sonrası CHP Genel Sekreteri Önder Sav ve onun İzmir'deki destekçileri tarafından başlatıldı. Parti kulislerinde Merkez Yönetim Kurulu (MYK) kararıyla, delegelerin noter onaylı imzalarıyla ya da il yönetiminin yarıdan bir fazlasının istifasıyla gündeme gelen görevden alma senaryoları bazı yayın organlarında ‘İl Başkanı Ekrem Bulgun kalsın mı gitsin mi’ anketlerine dönüştü. Bu baskı üzerine Kılıçdaroğlu'nu telefonla arayan Bulgun, yaşadığı sıkıntıları aktardı. Bulgun, liderinin kendisine, “Başkan bunlara kulak asma. Biz kimseyi görevden almak için gelmedik. Size güveniyorum, görevinizin başında kalın ve çalışın” dedi. Kılıçdaroğlu'nun bu sözleriyle rahatlayan Bulgun, önümüzdeki hafta 23 kişilik il yönetimiyle kendisini makamında ziyaret etmek istediğini belirtti.

CHP İLK İTHAL ETTEN VURACAK

Kılıçdaroğlu'nun destek mesajıyla yüzü gülen Bulgun, 12 Haziran'da Ödemiş'te ithal ete karşı hayvancılık mitingi yapmak için kolları sıvadı. Bulgun, “Çiftçimiz ithal et nedeniyle büyük zarar etti. Ödemiş'te bu sorunların dile getirileceği 100 bin üreticinin katılımıyla hayvancılık mitingi yapacağız” dedi. Bulgun, referandum için de Bakırçay, Menderes ve Yarımada'da mitingler düzenleyerek halkı bilgilendireceklerini ifade etti.

BAYKAL'LA KUCAKLAŞTI

CHP İzmir İl Başkanı Ekrem Bulgun, kurultaydan bir gün önce CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ı Angora Sitesi'ndeki evinde ziyaret ettiğini söyledi. Bulgun, eşi Özden Bulgun, İl Yönetim Kurulu Üyesi Çetin Altındağ, Bayraklı İlçe Yönetim kurulu Üyesi Kemal Altındağ ile birlikte gittiği evde Baykal'la kucaklaştı. Aslı Baykal'ın ikram ettiği çayı içip çikolata yiyen Bulgun, “Deniz Baykal boynuma sarıldı. Bildiriye imza atmadığımı gazetelerden okumuş. Ben de anlattım. Bana evde oturmayacağını, partisi için çalışacağını, milletvekili olarak üzerine düşen her görevi yapacağını söyledi. Ardından kendi cep telefonumla hatıra kalması için fotoğraf çektirdik” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!