Kılıçdaroğlu pazar günü Romanlarla buluşacak

Güncelleme Tarihi:

Kılıçdaroğlu pazar günü Romanlarla buluşacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2011 11:29

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, pazar günü Aydın’ın Kuşadası İlçesi’nde Roman açılımı yapacak. CHP lideri, daha sonra Kuşadası Belediyesi önünden halka seslenecek.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 9 Ocak Pazar günü Aydın’un Kuşadası İlçesi’nde Fantasia Otel’de 27 Roman derneğinin düzenleyeceği iki günlük çalıştayın son gününe katılacak. CHP lideri, cumartesi akşamı uçakla Adana’dan İzmir’e gelip, Kuşadası’na geçecek. Fantasia Otel’de saat 13.00’de yapılacak Roman Çalıştayı’nda konuşma yapacak olan Kılıçdaroğlu, toplu yaşama hakkı, barınma koşullarının iyileştirilmesi, eğitim, istihdam ve potansiyel suçlu olmaktan çıkarılmaları konularında çözüm paketi açacak.

Toplantıyı organize eden CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal, iktidarın Roman açılımını gerçekçi ve samimi bulmadığını belirterek şunları söyledi:

"Sulukule’yi yıkanlar, Romanlar’ı uzaklaştıranlar, o tarihi yarımadanın kültürel mirasının üzerinde yapılaşmaya göz yumanlar, Romanlar’ın yaşam kalitesini düzeltmeyeler, bugün ’Roman açılımı’ diye TOKİ’den evlerin verileceğini ifade ediyor. Romanlar toplu konut alanlarına kaydırılırsa asimilasyon olur. Romanlar öncelikle asimile olmamalılar, yeteneklerini sergileyebilecekleri çalışmaların yapılması lazım. Hediyelik eşya yapımı, çiçekçilik, bakırcılık gibi mesleklerinin geliştirilmesi gerekir. Çalgı, çengi kültürünü yaşatmak geliştirmek ve bu kültürün duyulmasını sağlamak gerekir."

CHP lideri, çalıştayın ardından partisinin Kuşadası İlçe Başkanlığı’nı ve Kuşadası Belediyesi’ni ziyaret edip, Belediye önünden halka seslenecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!