Kılıçdaroğlu’nun ABD’yle ilk teması yarın

Güncelleme Tarihi:

Kılıçdaroğlu’nun ABD’yle ilk teması yarın
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2010 19:51

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ABD ile ilk temasını yarın gerçekleştirecek. Kılıçdaroğlu, Amerikan Türk Konseyi Başkanı Richard Armitage ve ABD Büyükelçisini yarın kabul edecek.

Haberin Devamı

 

Zeynep GÜRCANLI
hurriyet.com.tr

Armitage yaptığı açıklamada, ATC olarak son 6 yıldır Türkiye’ye geldiklerini, her gelişlerinde de hem CHP’den hem de MHP’den randevu istediklerini söyledi. Armitage “Ancak ilk kez CHP randevu talebimizi kabıl etti. MHP yine reddetti” diye konuştu. ATC heyeti BDP’den ise hiç randevu istemedi.

 

ARMİTAGE: ERDOĞAN İLE FARKLI BAKIYORUZ

 

ATC Başkanı Türk-Amerikan ilişkilerine değinerek Başbakan Erdoğan ile pek çok konuya farklı baktıklarını söyledi. Başbakan Erdoğan’ın aksine biz Hamas’ı terör örgütü olarak görüyoruz diyen Armitage “İsrail ile yaşanan gemi krizinin ardından endişeliyim. Çünkü önümüzdeki dönemde ABD’de kongre seçimleri var. Bu çerçevede her an Ermeni soykırım tasarısı ani bir hamleyle kongreden geçirilebilir” dedi.

 

Haberin Devamı

İran konusunda görüş ayrılığı bulunduğunu kaydeden ATC Başkanı “Türkiye’nin BM’de kullandığı İran’a yaptırıma hayır oyundan sonra büyük hayal kırıklığı yaşandı. Türkiye çekimser kullanabilirdi. Biz bunu bekliyorduk. Nitekim hayır oyu vermesi de zaten sonucu değiştirmedi” mesajını verdi.

 

PKK’yla mücadele konusunda ABD’nin desteğinin sürdüğünü de vurgulayan Armitage “Biz, eğer müttefikimiz sıkıntı yaşıyorsa, bizim de sıkıntı yaşayacağımızı düşünürüz. Bu konuya böyle bakıyoruz. Askerden askere iki ülke arasındaki ilişkilerde sorun yok” dedi.

 

TAŞERON KELİMESİ GÜZEL BİR KELİME DEĞİL

 

Başbakan Erdoğan’ın PKK’yı “taşeron” olarak nitelendirilmesine tepki gösteren Armitage “Bize göre taşeron kelimesi hiç iyi bir kelime değil. Bununla ne demek istediğini anlamadık. Türkiye ile ABD arasıonda PKK’ya karşı istihbarat paylaşımı son derece iyi ve devam ediyor.

 

Haberin Devamı

Armitage Erdoğan’a hangi mesajı getirdiği sorusuna ise “Her zaman aynı fikirde olmak durumunda değiliz. Ama oturup birbirimizi dinlemeliyiz. En azından anlamaya çalışmalıyız” yanıtını verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!