Kılıçdaroğlu: "İktidar kabus gibi çöktü"

Güncelleme Tarihi:

Kılıçdaroğlu: İktidar kabus gibi çöktü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2009 19:06

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti iktidarının ’Yolsuzluklarla’ mücadele edeceğini bu nedenle iktidar olduğunu söylediğini kaydederek, "Ama Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları üzerine kabus gibi çöktü.

Ümraniye’de binlerce çocuk yatağa aç giriyor. İnsanın yaşama koşulları yok. İnsanların sorunlarına sahip çıkılmıyor" dedi.

CHP Genel Saymanı Mustafa Özyürek ve İl Başkanı Gürsel Tekin, CHP Ümraniye İlçe Örgütü’nün yeni binasının açılışına katılan Kılıçdaroğlu, “Bu ülkede binlerce çocuk yatağa aç giriyorsa bunun sorumlusu Recep Tayyip Erdoğan ve onun tayfasıdır. Eğer bu ülkede demokrasiyi, kardeşliği getireceksek hak ve özgürlüğü geliştirerek bunu yapacağız” diye konuştu.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Kılıçdaroğlu, Ruhban Okulu'na ilişkin bir soru üzerine, "AKP iktidarının getirdiği ve bize dayattığı açılım politikası Türkiye’de suretle bir çözülmeye yol açıyor. Yapılan açıklamalar bu doğrultuda. AKP’nin aklını başına toplaması gerekiyor. AKP’nin Türkiye’de çözülmeyi değil, birliği sağlayacak politikalar üretmesi ve hayata geçirmesi gerekiyor. Ciddi bir devlet anlayışı yok. AKP sürekli iktidarını esas kılmak için demokrasiyi bile askıya almayı göze alan bir iktidardır" dedi.

AKP’nin yaptığı herşeyin yüzde yüz yanlış olduğunu söylemenin doğru olmayacağını söyleyen Kılıçdaroğlu, "Nasıl ki bir saat, günde iki defa doğruları gösterirse, AKP’nin de doğruları vardır. Ama muhalefetin temel görevi doğruları alkışlamak değildir. Doğruları alkışlarsanız ülkeyi ’Tiranlığa’ götürürsünüz. Mesela şimdi AKP yanlısı medya var. AKP’nin her söylediğini alkışlayan bir medya var. Bu medya aracılığıyla bize muhalefet edildiğini görüyoruz" diye konuştu.

2010 yılına ilişkin görüşleri sorulan Kılıçdaroğlu, "2010’da sayın Başbakanın üslubunu yumuşatarak, kendisini seven veya sevmeyen yurtaşları da saygıyla anarak, seslenmesini istiyorum. Birlik ve beraberliği sağlarsak açlığı da işsizliği de yeneriz" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!