Kılıçdaroğlu, Erdoğan'la çarşamba günü görüşecek

Güncelleme Tarihi:

Kılıçdaroğlu, Erdoğanla çarşamba günü görüşecek
Oluşturulma Tarihi: Haziran 02, 2012 17:53

Uşak'ta bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan ile Çarşamba günü saat 15.00'te görüşeceğini söyledi.

Haberin Devamı

CHP Genel Başkanı Kemal  Kılıçdaroğlu, partisinin Uşak İl Gençlik Kolları Kongresi'nin ardından özelleştirme kapsamındaki Nuri Şeker Uşak Şeker Fabrikası'nı ziyaretinden sonra da konuşla ilgili görüşlerini dile getirdi.

6 Haziran Çarşamba günü Başbakan Recep  Tayyip Erdoğan ile görüşeceğini belirten Kılıçdaroğlu, “İki özel kalem müdürleri  görüşmelerde bulundu. Çarşamba günü Sayın Başbakan ile görüşeceğiz. Görüşme saat  15.00'da olacak” dedi.

Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin en temel sorunun terör olduğunu belirterek,  şöyle devam etti:“Artık analar ağlamasın" diye bir cümleyi bizim siyaset gündemimizden  kaldırmanın yolu, terörü sonlandırmaktan geçer. Ben CHP Genel Başkanı olarak  üzerime düşen sorumluluğu yerine getirmek istiyorum. Şehit anneleri, şehit  babaları ısrarla bunu istiyorlar. Biz de taleplerini dikkate alıyoruz, sorumluluk  üstleniyoruz. Başbakan'a gidiyoruz, yol haritamızı sunacağız. Niçin yol  haritasına gerek olduğunu açıklayacağız, takdir kendisinindir. Terör konusunda  bütün siyasi partilerin ortak çaba harcamaları gerekiyor. Bu ortak çabayı harcar,  sorumluluk üstlenir terörü sonlandırırsanız, Türkiye'ye çok iyi katkı sağlarız.  Son 30-35 yıldır Türkiye'nin gündeminden düşmeyen sorunu gündemden düşürürüz. Bunun yol yöntemini bulduk. Başbakan'a sunacağız. Yol yöntemimizin eksik  olduğunu söyleyenler olabilir, yeni katkılar yaparlarsa mutlu oluruz. Doğru  olmadığını söyleyen olabilir, onlar düşüncelerini getirirse destek oluruz. Biz  iyi niyetle Türkiye'nin sorunlarını çözmeye hazır bir partiyiz. 'Şehit  anneleriyle görüşün, bu son olsun' diyorlar. 'Başka çocuklar yaşamlarını  yitirmesin'. O dilekten yola çıkarak düşüncelerimizi Başbakan'a aktaracağız.”

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu, Başbakan ile yapacakları görüşmenin ardından bu konuyu  yeniden parti yetkili kurullarında ele alacaklarını, ayrıca diğer siyasi  partilerle de görüşmelerde bulunacaklarını söyledi.
       

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!