Kılıçdaroğlu atölye sözü verdi

Güncelleme Tarihi:

Kılıçdaroğlu atölye sözü verdi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 2013 00:29

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun odasındaki ilgi çeken ve zaman zaman gündeme gelen tablonun detaylarına Hürriyet ulaştı.

Haberin Devamı

Tablo, 24 yaşındaki zihinsel engelli Muhammed Yalçın’ın imzasını taşıyor. CHP Genel Merkezi’nde geçen yıl engelliler haftasında açılan sergide tabloyu satın alan Kılıçdaroğlu, eseri makam odasına astı. Kılıç-daroğlu, bir süre sonra da Yalçın’ı evinde ziyaret etti. Muhammed’in seyyar satıcılık yapan babası Hasan Yalçın, Kılıçdaroğlu’nun ziyaret sırasında Muhammed’e atölye sözü verdiğini anlattı.

OKUMA-YAZMASI YOK

Zihinsel engelli Muhammed Yalçın, uzun yıllar özel eğitim merkezinde öğrenim görmesine rağmen okuma-yazma öğrenemiyor. Muhammed, 2009’da Çağdaş Eğitim Uygulama Merkezi’nde ressam Harun Antakyalı ile tanışınca adım attığı sanat dünyasında konuşulmaya başladı. Harun Antakyalı, atölyesi, hatta evini açtığı Muhammed’in yeteneğini şöyle anlattı: “Resimleri, onun içinden gelen kendi özgün kimliği. Ben ona ‘Çiçeği şöyle çiz, böceği şöyle çiz’ demedim. Asla da resmine kimsenin müdahale etmesine izin vermedim. Ona yalnızca yol gösterdim. Resim onun yaradılışında var. Dünyanın başka bir ülkesinde yaşasa büyük bir şöhret olurdu.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!