Kılıçdaroğlu: Askeryiği kademeli indireceğiz

Güncelleme Tarihi:

Kılıçdaroğlu: Askeryiği kademeli indireceğiz
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2011 20:22

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Askerliği 15 aydan 9 aya, daha sonra ise 9 aydan 6 aya indireceğiz” dedi.

Seçim çalışmaları kapsamında Muğla ve ilçelerini ziyaret eden Kılıçdaroğlu, Marmaris'te partisinin düzenlediği mitinge katıldı.
“Söz veriyorum” diyerek konuşmasına başlayan Kılıçdaroğlu, “Askerliği 15 aydan 9 aya daha sonra ise 9 aydan 6 aya indireceğiz. Bunu söylediğimizde 'Memleketi kim savunacak' diye sordular. Kendi oğlu 21 gün askerlik yaptığında bu aklına gelmedi. İkiyüzlü politika izliyorlar” dedi.

Kendi iktidarlarında hiçbir gencin üniversiteyi kazanıp başka bir kente gittiğinde yurtsuz kalmayacağı sözünü veren Kılıçdaroğlu, üniversiteli her gencin kaldığı yerde sıcak-soğuk su olacağını ve gençlerin internet bağlantılı odalarda ders çalışacağını söyledi.
Yeni bir CHP anlayışıyla yola çıktıklarını belirten Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yeni CHP sadece eleştiren değil, çözüm üreten bir parti olacak. Ülkenin rantına değil, sorunlarına talibiz. Haramiler iktidarını yıkıp, halkın iktidarını kuracağız. Bizim için yandaş yok, vatandaş var. Başka partilere oy vermiş vatandaşlarımıza da kucağımızı açıyoruz.”
Kılıçdaroğlu'nun konuşmasının ardından, üzerinde AK Parti'nin amblemi bulunan büyük bir balon, ondan geriye doğru sayılarak patlatıldı.
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, miting sonrasında tekne gezisine çıktı. Bir otelin açılışına katılan Kılıçdaroğlu'nu taşıyan tekne iskeleye yaklaşmakta güçlük çekti. Tekne birkaç denemeden sonra güçlükle iskeleye yanaşabildi. Kılıçdaroğlu, açılışın ardından oteli gezerek ilgililerden bilgi aldı.

Kılıçdaroğlu, Marmaris mitingi öncesinde Muğla'nın Gökova beldesine bağlı Kozlukuyu köyünü ziyaret etti. Köy kahvesinde çay içen ve köylülerle sohbet eden Kılıçdaroğlu, kahvehanede bulunan köylülerle hatıra fotoğrafı da çektirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!