Kıl çadıra acı haber

Güncelleme Tarihi:

Kıl çadıra acı haber
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2008 02:13

Irak’ın kuzeyinde gerçekleştirilen kara harekátında, Hakkári 4’üncü Dağ Komando Taburu’nda görev yapan 21 yaşındaki İbrahim Okur da şehit oldu.

Şehit haberini aileye ulaştırmak için, Silifke Kaymakamı Ahmet Beyoğlu ile Garnizon Komutanı Yüzbaşı H. Rahmi Helvacı’nın da aralarında bulunduğu yetkililer, ambulans eşliğinde Silifke’ye 45 kilometre uzaklıktaki Çaltıbozkır Köyü’ne gittiler.

GÖZÜNE BAKAMADILAR Ailenin 5 kilometre uzaklıkta hayvancılık yaptığını öğrenen heyet, 1 saat de arazide yürüyerek çadıra ulaştı. 60 yaşındaki baba Hasan Okur, acı haberi gözlerine bakamadan veren Kaymakam Beyoğlu’nu teskin ederek, "Vatan sağ olsun" dedi. Oğlunun fotoğrafını göğsüne bastıran anne Okur ise gözyaşlarına boğuldu.

HAKKIM HELAL OLSUN Diğer şehit, Çankırılı Jandarma Komando Onbaşı 21 yaşındaki Mustafa Yusuf’un Ankara’nın Hasköy İlçesi’nde oturan ailesi de yasta. Kadir ve Şehri Yusuf çiftinin 2’si kız 4 çocuğunun en küçüğü Mustafa Yusuf’un, harekát öncesi babası Kadir Yusuf’u arayıp, "Baba hainleri yok etmeye gidiyoruz, hakkını helal et" dediği öğrenildi. Baba Yusuf da oğluna, "Oğlum yolunuz açık, Allah yardımcınız olsun. Hakkım sana helal olsun" dedi. Terhisine 70 gün kala şehit olan Mustafa Yusuf, bugün Çankırı’nın Yapraklı İlçesi’ne bağlı Buğay Köyü’nde toprağa verilecek.

Şehit er Serdar Çeçen’in Tokat’ın Turhan İlçesi’ndeki ailesi de acı haberle yıkıldı. Üç kız kardeşi bulunan ve temmuz ayında terhis olacağı belirtilen şehit Çeçen’in kısa süre önce memleketine izine geldiği öğrenildi. İzinli olduğu sırada babaannesi vefat eden Çeçen’in, cenazeyi toprağa verdikten sonra olumsuz hava koşullarını göz önüne alarak, "Yollar kapanır. Bir an önce birliğime döneyim" diyerek izninin bitmesine 4 gün kala 13 Şubat’ta birliğine döndüğü öğrenildi.

Kuzey Irak’ta bölücü terör örgütüne yönelik düzenlenen kara operasyonunda şehit düşen Piyade Komando Çavuş İbrahim Doğan’ın cenazesi, dün sabah yakınları tarafından Haydarpaşa GATA’dan alınarak, Kartal’daki evinin önüne getirildi.

ŞEHİT AİLESİ DESTEĞİ

Burada toplanan şehit erin yakınları ve mahalleli, "Türbanı bırak şehitlere bak", "Türkiye laiktir laik kalacak" "İbrahim yatmadı vatanını satmadı" yazılı pankartlar açtı. Şehitin annesi Suzan, babası Cuma ve diğer kardeşleri İsmail, Duygu, Gülbahar ve Badegül, tabuta sarılarak ağladılar. Evin önünde ve camideki törene, aynı mahallede yaşayan ve 13 Kasım’da Küpeli Dağı’nda şehit olan Üsteğmen Gökhan Yavuz’un annesi Emine ve babası Hikmet Yavuz da katıldı. Şehit Piyade Komando Çavuş İbrahim Doğan’ın cenazesi Maltepe’deki Yusuf Ziya Üçüncü Camii’ne kılınan cenaze namazının Edirnekapı Şehitliği’nde toprağa verildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!