Kıkırdaktan yapma kulak

Güncelleme Tarihi:

Kıkırdaktan yapma kulak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 1998 00:00

Haberin Devamı

Londra'nın Wellington Hastanesi estetik uzmanı, bir sanat eseri titizliğiyle kıkırdaktan yaptığı kulağı, başarıyla 11 yaşındaki hastaya taktı. Doktorlar, doğuştan bir kulak kepçesi olmayan küçük hasta Jamie Crisford'a yeni bir yöntem uygulamayı kararlaştırdılar. İlk kez denenecek bu yöntem, hastanın kaburgalarının göğüs kemiğine bağlandığı bölgeden alınacak kıkırdağın, bir estetik uzmanı tarafından kulak kepçesi şekline sokularak, takılmasını öngörüyordu. Ancak, bu işlem, kepçenin yerine takılmasıyla sona ermiyordu. Estetik uzmanı, maharetini kullanarak, kıkırdağın üzerini deriyle kaplıyor ve gerçeğinden farksız bir kulak yaratıyor.

MÜKEMMEL KULAK

Beş saat süren operasyonda, kıkırdak üzerinde heykeltraşların kullandığı aletler aracılığıyla ustalıkla çalışan estetik uzmanı David Gault, küçük Crisford'a mükemmel bir kulak yaptı.

Denenen yeni yöntemi anlatan Gault, ‘‘burada önemli olan, yapma kulak kepçesinin gerçeğinden farksız olmasını sağlamak. Kıkırdaktan yapılan kulakla sağlam kulak karşılaştırarak, herşeyin mükemmel olmasına dikkat ediyoruz’’ diye konuştu.

New York'taki Lennox Hill Üniversite Hastanesi estetik uzmanı Dr.Thomas Romo, kulak plastik cerrahisiyle ilgili olarak, şu görüşleri öne sürdü:

‘‘Şimdiye kadar, akla gelebilecek her türlü madde kulak kepçesi yapımında denendi. Bu denenen maddeler arasında, platin, fildişi, altın, sığır kuyruğu, domuz dokusu, plastik, silikon ve titanyum bulunuyor. Kullanılan bu maddeler, aslında biyolojik olarak uygun değil. İkinci sorun ise, kulağın bulunduğu yerle ilgili. Kulak, dış etkenlere çok açık bir yerde bulunduğu için kolaylıkla zarar görebilir. Bu yüzden, dayanıklı bir madde bulmak çok önemliydi.’’

Kulak yapımında kullanılan kıkırdak, hastanın kendisinden alındığı için, vücudun reddetmesi ve enfeksiyon gibi komplikasyonlar da böylece ortadan kalkmış oluyor. Yeni kulağına kavuşan Crisford için sonucun, hem fiziksel, hem de psikolojik açıdan mükemmel olduğu ifade ediliyor.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!